סבא "גדי" רב הפעלים

פעילות בית ספרית במסגרת הקשר הרב דורי
תוכנית הקשר הרב דורי
מקפריסין לארץ ישראל והאהבה לים.

לסבי קוראים יצחק גד והוא נולד ב 1948 בקפריסין. מאוחר יותר הוא עלה לארץ.

לסבי קוראים יצחק גד אבל הוא קיבל את הכינוי "גדי" בצבא, ומאז זה השם שלו. לפני שנתנו לו את הכינוי הזה קראו לו יצחק.

לסבי יש אח אחד. ההורים שלו הכירו במחנה של הבריטים ששלחו את היהודים לארץ ישראל.

בילדותו, הוא שיחק משחקי חברה עם חבריו מהשכונה: ארבע מקלות, תוקע, מחניים, כדורגל, מחבואים. כשהיה ילד, סבי מאוד אהב לאכול, תאנים, פלאפל, תירס וסברס.

סבי למד בבית ספר  לקציני ים, בעכו. בית הספר הימי לפיקוד ומנהיגות קציני ים עכו, הינו חלוץ בתי הספר הימיים בארץ, הרואה את ייעודו בחינוך ובהכשרת נערים ונערות לפיקוד ולקצונה בים. מאז היווסדו ב-1938, שם לו בית ספרנו למטרה להעניק לתלמידיו השכלה כללית ומדעית-טכנולוגית, לחנכם לפיקוד ולמנהיגות ולהעמיק בהם את האהבה לים ולמקצועות הימיים.(אתר בית הספר לפיקוד ימי עכו)

התחביבים של סבי כיום הם הם שייט צלילה וטייס. תחביבים המושפעים מילדותו ושנותיו בבית ספר לקציני ים.

בצבא הוא היה מפקד מוצב בתעלת סואץ, שירת בגדוד 707, והיה גם בשייטת 13 ביחידה לחילוץ כלי שייט טבועים. השייטת 13 היא יחידת הקומנדו הימי של חיל הים הישראלי. בסיס הקבע של היחידה הוא בסיס עתלית, והיא כפופה ישירות למפקד חיל הים. מפקד השייטת הוא קצין ים בדרגת אלוף-משנה. נוסף על סוגי הלוחמה האופייניים לקומנדו ימי, בפרט פעולות המצריכות נחיתה מהים, פעולות חבלה בכלי שיט והשתלטות על כלי שיט, מאומנים לוחמי היחידה בפאסט-רופ (השתלשלות בחבלים ממסוקי סער) ובכל צורות לוחמת היבשה ובצניחה מבצעית. השייטת מפעילה צלפים ומשתתפת בלחימה יבשתית טיפוסית ללוחמי חיל רגלים (כך למשל, בזמן האינתיפאדה השנייה השתתפו לוחמי השייטת במספר רב של פשיטות, פעולות ומבצעי מעצר בשטחי יהודה ושומרון כנגד פעילי טרור).

בעשורים האחרונים המוניטין של שייטת 13 עלה באופן ניכר וכיום היא נחשבת לאחת מיחידות הקומנדו הטובות ביותר בצה"ל, ולאחת מיחידות הכוחות המיוחדים הטובות בעולם נכון ל-2021 זכתה היחידה ב-7 ציונים לשבח מטעם הרמטכ"ל ובאות הערכה מטעם הרמטכ"ל. היחידה משתתפת באימונים משותפים עם יחידות מקבילות מצבאות זרים, כמו אריות הים של צי ארצות הברית (Navy Seals) וה-SBS הבריטית. ויקיפדיה.

סבי היה גם קבלן לעבודות עפר ועבודות ימיות. עבודות עפר הן עבודות הנדסה הכוללות הזזה או העברה של כמויות גדולות של עפר, אדמה, סלעים וכדומה. עבודות כאלה נעשות בדרך כלל באמצעות ציוד מכני הנדסי כגון דחפורים, מגרדות, מחפרים, שופלים ומשאיות עפר. עבודות עפר כוללות פריצת דרכים, סלילת כבישים והנחת מסילות רכבת, בניית סכרים, הקמת סוללות עפר, חפירת תעלות, יישור שטח ועוד. ויקיפדיה

חבר של סבא שלי מהצבא הכיר לו את סבתא שלי(אילנה), הם התחתנו, והקימו משפחה יפה.

סבא יצחק גד והנכד נדב, השתתפו בתוכנית הקשר הרב דורי בבית ספר משגב בעצמון שגב, בשנת תשפ"א

תעלת סואץ
תעלת סואץ היא תעלת מים מלאכותית העוברת במצרים, ממערב למדבר סיני ומשמשת למעבר אוניות ממזרח אסיה, האוקיינוס ההודי והים האדום, לים התיכון ולאירופה. אורכה כ-193 ק"מ והיא נמתחת בין הערים פורט סעיד ופורט פואד בצפון, לבין העיר סואץ בדרום, ולאורכם של שלושה ממחוזות מצרים: פורט סעיד, אסמאעיליה וסואץ. ויקיפדיה

ציטוטים

”בילדותו, הוא שיחק משחקי חברה עם חבריו מהשכונה: ארבע מקלות, תוקע, מחניים, כדורגל, מחבואים. כשהיה ילד, סבי מאוד אהב לאכול, תאנים, פלאפל, תירס וסברס“