סיפורו של נחום איש אשכולות

נחום מספר לילדים את סיפורו
נחום בצעירותו

שמי נחום מוטליס, נולדתי ברוסיה בכפר קודימובקה בשנת 1942 בזמן המלחמה. לסבא שלי קראו אביגדור ולסבתא שלי שרה. אבא שלי לייב ואמא שלי מניה. אנו שני אחים, לאחי קוראים בני.

הורי אחי ואני

הורי אחי ואני

קצת היסטוריה אישית: לאחר הלימודים בבית הספר עבדתי במפעל כשנתיים  משנת 1959 עד 1961 ובשנת 1961 שירתתי בצבא הרוסי. בשנת 1965 התחתנתי עם אשתי בלה.  בשנים 1967 – 1972 למדנו באוניברסיטה.  ב – 1969 נולד בננו מיכאל.

תמונה 1אני בצבא הרוסי

תמונה 2נולד בננו מיכאל ברוסיהתמונה 3 הייתי שופט בתחרויות איגרוף ואף השתתפתי בעצמי…

עליתי לארץ בגיל 31 בשנת 1973 בזמן מלחמת יום הכיפורים. את הדרך עשיתי ברכבת ובמטוס. עליתי לארץ מפני שזאת ארץ של יהודים ובאותו זמן ברוסיה התחילה עלייה גדולה של יהודים. לא ידענו מהי ארץ ישראל אבל אבא של אשתי התעניין בארץ והיה ציוני.

ב – 12.1.1977 נולדה בתנו רינת

ההתאקלמות בארץ והעבודה- באותו יום שלחו אותנו לאולפן באשדוד. התחלנו ללמוד עברית ובמשך שנה למדתי עברית ובאותו זמן חיפשתי עבודה ומצאתי עבודה בחברת "אשקובית" שנמצאת סמוך לבית הקברות בחולון. חברת אשקובית מתעסקת בבנייה מתועשת. רוב ההזמנות היו לשטח של מתנחלים.

תמונה 5חוץ מבנייה מתועשת בנייתי גם את הלפיד למכבייה ה- 14 באצטדיון רמת גן.  יעל ארד הייתה אלופת
אירופה בגודו, היא המשיכה להתחרות ושאפה לזכות בזהב באולימפיאדת אטלנטה ב-1996 אך שם היא עלתה להתחרות בעודה חולה והופעתה החלשה גרמה לה לאבד את הסיכוי לזכות במדליה.

תמונה 6

בניתי גם שני גשרים ליד קריית גת. באשדוד בנייתי נמל היובל. בנמל היובל שבאשדוד עבדתי עם חבר הכנסת רפאל איתן ז"ל.

תמונה 7

בצה"ל שירתי פעמיים בסיני, פעמיים בלבנון ופעמיים בעזה. אחרי שסיימתי לשרת הגשתי מכתב לערכת השירות בצה"ל וב – 1992 בזמן התקפת טילים מאירן כשהייתי כבר בן 50 סיימתי לשרת בצה"ל.

תשע"ו 2016

המכביה
כינוס של ספורטאים יהודים של אגודת הספורט "מכבי". הספורטאים היהודים מגיעים לכינוס ממדינות שונות בעולם ומתחרים ביניהם בענפי ספורט שונים, כמו באולימפיאדה. הכינוס הראשון נערך ב- 1932 באצטדיון המכבייה, שהוקם במיוחד לשם כך ליד שפך הירקון (האצטדיון הזה קיים עד היום, ומתאמנות בו קבוצות נוער בכדורגל). תחרויות השחייה נערכו בנמל חיפה, משום שלא הייתה בארץ אף בריכה.

”חייתי חיים מלאים ומעניינים!“