סיפורו של מכתב

אני וסבתא מצטלמים בביתה בערב יום שישי
סבתא שלי בשירותה הצבאי צה"ל
סיפורה של סבתא

נולדתי במרוקו בעיר פס  ב 15.6.1953 למשפחה בת עשר נפשות, אני נולדתי השלישית במשפחה.

למדתי בבית ספר אליאנס בעיר מולדתי פס מכיתה א' עד ג'. בשנת 1964 עליתי עם משפחתי לארץ ישראל. כאשר הגעתי לארץ ישראל למדתי בבית ספר יסודי "תבור". לאחר סיום בית הספר היסודי, למדתי בתיכון משה שרת בנוף הגליל (נצרת עלית לשעבר) ולאחר מכן במכללת עמק יזרעאל. ב1970 לאחר שסיימתי את לימודי התואר הראשון, שירתתי בצה"ל בחיל האוויר בבסיס חצור הדרומית. לאחר הצבא עבדתי במשרד החינוך כמנהלת מדור משכורות מורים, משנת 1978 עד 2016.

ב 8.10.1972 התחתנתי עם מאיר לייזר, אותו פגשתי בבסיס חיל האוויר. התחתנו בחתונה צבאית בבית החייל בתל אביב, (אני גרתי שם במשך שירותי בצה"ל)   והייתה התרגשות גדולה, מצד שתי המשפחות שהגיעו מצפון הארץ ודרום הארץ. כיום אנו נשואים כבר המון שנים.

לאחר החתונה נולדו לי שלושה בנים אורן, רועי וניר. אורן עובד בחברה לייצור מכשירי רפואה, רועי עובד בהייטק וגם ניר עובד עוסק בתחום. כיום אני מבלה עם בעלי ומפנקת את נכדיי.

סיפורו של מכתב

בשנת 1971 התגייסתי לצה"ל לחיל האוויר, ומשם שלחתי מכתב להורי, משום שלא היו טלפונים ומכשירים חכמים כמו שיש היום. המכתב נשלח מבסיס חיל האוויר לבית הוריי שנמצא בנצרת עילית (נוף הגליל). במכתב סיפרתי על קורותיי בבסיס. המכתב נשמר הרבה זמן במגירתי, בחדרי בבית הוריי, כעבור שנה לערך, לאחר שאני ובעלי התחתנו, פיניתי את חפציי מבית הוריי, לקחתי את המכתב ושמרתי אותו, ועד היום הוא נמצא אצלי שמור היטב.

הזווית האישית

עמית: התכנית הזאת הייתה מאוד מעניינת, והיא לימדה אותי המון דברים על סבתא שלי, שלא ידעתי והיא גם קירבה בנינו.

בית החייל
בית החייל היא רשת המספקת הארחה ולינה לחיילי צה"ל שוטרי משמר הגבול.

ציטוטים

”בשנת 1971 התגייסתי לצה"ל לחיל האוויר, ומשם שלחתי מכתב להורי, משום שלא היו טלפונים ומכשירים חכמים כמו שיש היום.“