סיפורה של רינה שמואלי

תמונה שלי ושל סבתא בטיול משפחתי
תמונה של סבתא בנעוריה
חוויות ילדות

שמי רינה שמואלי,  נולדתי בשנת 1948 בעיראק, בעיר בשם סולימניה.

עליתי עם משפחתי לארץ בשנת 1951.כאשר הגענו לארץ גרנו במחנה עולים ששמו "שער העליה" בחיפה. לאחר תקופה קצרה, עברנו לעפולה ל"מעברה ב" ומשם ל"מעברה א".

בשנת 1961 עברנו מהמעברה לשיכון עובדים (שכונה שבנו לאנשים שגרו במעברה) , כל המשפחות שגרו במעברה. למדתי בבית ספר דתי בשם "אוהל מאיר".

אני זוכרת שבתור ילדה הייתי משחקת עם אחיי, אחיותי וחברותיי בחמש אבנים, קפיצה בחבל, מחניים, והכנת בובות מבדים. מאז אנחנו גרים בעפולה, בירת העמק.

ב1974 התחתנתי עם דניאל בבית החייל בתל אביב, ונולדו לנו ארבעה ילדים: רפי, נעמה (ז"ל), צאלה ושירה.

כיום, אני בעיקר בבית, בזמן בחינות במכללה אני שומרת בבחינות. תחביביי הם לבלות עם חברות, לאפות, לבשל, לפתור תשבצים, סודוקו, תשחצים ועוד.

התמונה שבחרתי, צולמה בתחנה החדשה של "אגד" בעפולה. הייתי שם עם חברותיי. התמונה גורמת לי להרגיש געגוע ,לתקופה יפה של נוער שבה: רוקדים, שרים, מטיילים, מבלים עם חברות וחברים. היה לי קשר הדוק וחזק מאוד עם חבריי.

הזויות האישית

אני וסבתא נהננו מאוד מהעבודה ביחד בתוכנית, ולמדנו המון אחת על השנייה.

מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”אני זוכרת שבתור ילדה הייתי משחקת עם אחיי, אחיותי וחברותיי בחמש אבנים, קפיצה בחבל, מחניים, והכנת בובות מבדים.“