סיפורה של ריטה לודמילה אוזדין

ריטה ומרק ביחד
ריטה כשהייתה צעירה
עלייתה לארץ

ריטה נולדה בתאריך 15/1/1948 בישוב סוסנה, קרוב לעיר קוסטנאי שבקזחסטן.

אביה היה קומוניסט ועבד כמנהל בית ספר, ובנוסף היה מורה לפיזיקה ומתמטיקה. בעברו היה קצין. במהלך אחת המלחמות הוא נפצע והפך לנכה בעקבות הפציעה.

כשריטה הייתה בת חצי שנה היא ומשפחתה עברו לגור ברוסיה בעיר מולדתה של אמה.

ריטה גדלה ברוסיה למדה בבית ספר ובאוניברסיטה, לאחר האוניברסיטה עבדה כרואת חשבון במרכז מסחרי בעיר שבה התגוררה.

בשנת 1982 ריטה הכירה את בעלה, מרק אוזדין. מרק ניצול שואה שנולד ברוסיה.

בתאריך 22/6/1941 כשהתחילה המלחמה, מרק היה בן שנה וחצי. אביו נשלח למלחמה והם ברחו בגלל הפשיסטים. אמו לקחה אתה רק מסמכים וקצת בגדים. במשך 8 שנים מרק ומשפחתו עברו ממקום למקום. ריטה מספרת שרוב משפחתו של בעלה מרק, נרצחה בשואה חוץ משלושת דודיו.

ריטה ומרק עלו לארץ בשנת 1991 והתגוררו ברחובות, בשנת 1993 עברו השניים לגור בשדרות והתגוררו שם עד שנת 2007.

בשנת 2007 ריטה ומרק עברו לגור במבועים, וריטה מספרת שעד היום ילדיה גרים בשדרות.

מרק עבד בישראל כרופא עיניים. ריטה ומרק כיום כבר בפנסיה ומתגוררים במבועים.

ספיר: שמחתי להכיר את ריטה ולשמוע את סיפור חיה.

מבועים
מַבּוּעִים הוא יישוב קהילתי בנגב הצפוני, מצפון-מזרח לעיר נתיבות וצפונית לעיר רהט, בתחום המועצה האזורית מרחבים. הוא הוקם בשנת 1958 כמרכז כפרי המספק שירותים למושבי האזור[3]. בעקבות גלי העלייה בשנות ה-90, קלט היישוב עולים רבים וכן ילידי הארץ מבני היישובים הסמוכים. יושב ראש הוועד המקומי הוא שאול חביב, ומתגוררים בו כ-285 משפחות. (ויקיפדיה)

”רוב משפחתו של בעלה מרק, נרצחה בשואה חוץ משלושת דודיו“