סיפורה של רוזה נאומובנה ציפקינה

Роза с мужем Евелем Гуревичем. 1925 г.
Роза Цыпкина до ареста.
סיפור ויזואלי ומרתק אודות מעצרה ומהלך חייה של רוזה ציפקינה

Цыпкина Роза Наумовна. Национальность-еврейка. Родилась в 1897 г., в г.Минск БССР, жила в г.Минск.  Приговорена 28.01.1938 г. ОСО при НКВД СССР как ЧСИР к 8 годам ИТЛ. Прибыла в Карлаг 24.01.1939 из Орши. Умерла 29.05.1940.

Бен Евсеевич, проживал в США, штат Калифорния в доме престарелых. Умер в 2017 г. Внуки- Юлий и Анатолий.

רוזה נאומובנה ציפקינה הייתה יהודייה, נולדה ב-1897, במינסק של ה-BSSR, התגוררה בעיר מינסק. נידונה כקרובת משפחה של בוגד מדינה ל-8 שנות מאסר ועבודה בכפייה ב-28.01.1938. הגיעה למחנה ב-24.01.1939 מאורשה. נפטרה ב-29.05.1940. בן יסייביץ' (בנה של רוזה) התגורר בקליפורניה, ארה"ב בבית אבות, הוא נפטר ב-2017. שמות הנכדים הם יולי ואנטולי.

Роза Цыпкина фотографии – תמונותיה של רוזה ציפקינה ומקורביה

הזוית האישית

סיפור זה מועלה למאגר המורשת במסגרת שיתוף פעולה בין מוזיאון ההנצחה לקרבנות הדיכוי הפוליטי והטוטליטריזם "אלז'יר" (קזחסטן) לבין מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות בשיתוף פעולה עם תכנית הקשר הרב דורי, בהנחייתה של רימה אוסמנוב.

А.Л.Ж.И.Р.
Акмолинский лагерь жён изменников Родины (А. Л. Ж. И. Р.) — Крупнейший советский женский лагерь, один из трёх «островов» «Архипелага ГУЛаг». Название связано с составом заключённых, значительная часть которых была репрессирована в соответствии с оперативным приказом НКВД СССР.

”רוזה נאומובנה ציפקינה נידונה כקרובת משפחה של 'בוגד מדינה' ל- 8 שנות מאסר ועבודה בכפייה“