סיפורה של משפחת שמעוני מתימן עד בקעת הירדן

סבא שוקי שמעוני והנכד שלו שדה
סבא שוקי ביום חתונתו
מסע החיים של סבא שוקי ואימו רחל

שמי שוקי שמעוני. נולדתי בשנת 1945 להורי רחל ושלמה שמעוני ואספר את סיפורי וסיפור משפחתי שעלתה מתימן.

עלייתה של אמי, רחל שמעוני, לארץ ישראל

אימי, רחל, נולדה בשנת 1911 בתימן, וכשהייתה בת 6 התייתמה מהוריה. בשנת 1917 היא יצאה עם אחיה בן ה-14 ואחותה בת ה-8 והצטרפה לקבוצה שצעדה יחד כשבוע ימים עד הגיעם לעדן, שם  נשארו כשנתיים. הם יצאו לדרך מפחד שהשלטונות יאסלמו אותם. בשנת 1919 הגיעו שלושת האחים, בשייט, מעדן לישראל דרך פורט סעיד. האנייה עגנה בנמל יפו.

לאחר שהייה של מספר ימים ביפו הם המשיכו לבדם לירושלים והגיעו לכפר סילוואן. סבתא רחל, אחיה ואחותה לנו במערות הכפר כשנתיים, עם אנשים זרים. בשנת 1921 עברו לגור בתל אביב ובשנת 1927 התחתנה רחל בהיותה בת 16, עם שלמה שהיה בן 18.

בשנת 1932, לאחר הפרעות בתל אביב, עברו לגור בפתח תקווה, שם נולדו להם שבעה ילדים.

סיפור החיים של סבא שוקי

אני נולדתי בפתח תקווה בשנת 1945, הצעיר מבין שבעה אחים. למדתי בבי"ס עממי ואז בתיכון "עמל", תיכון מקצועי.

בסיום התיכון התגייסתי לצה"ל בשנת 1963.

השתתפתי במלחמת ששת הימים. לאחר מכן התחלתי את עבודתי בתעשייה האווירית.

במהלך עבודתי בתעשייה האווירית השתתפתי במלחמת יום כיפור.

תמונה 1

בשנת 1978 גמלה בליבי ההחלטה לעבור להתיישבות בבקעת הירדן כי בער בעצמותי לעשות שינוי, שיש בו הגשמה עצמית ואידיאלים. עברתי למושב ארגמן. שם הקמתי משפחה.

במהלך שנותיי בבקעה, מצאתי עצמי מגשים את חלומותיי ביישוב הארץ, פעילות חקלאית, ופעילות עסקית, וראיתי המון ברכה והנאה בעמלי.

היום ממרום גילי וניסיוני אני יכול להגיד לך, שכל אדם חייב לנצל את כישוריו בלימודים, להגשים את חלומותיו. לדעת להבחין בין טוב ורע ותמיד לבחור בטוב. ללמוד מגדולים ממך,

לדעת לכבד את הזולת, ולא לוותר על הגשמה עצמית.

סוף מעשה במחשבה תחילה.

הזוית האישית

סבא שוקי: אני יכול להגיד לך שכל אדם חייב לנצל את כישוריו בלימודים להגשים את חלומותיו, לדעת להבחין בין טוב ורע תמיד לבחור בטוב. ללמוד מגדולים ממך, לדעת לכבד את הזולת ולא לוותר על הגשמה עצמית. שלו הנכד: היה לי מאוד כיף בפעילות. למדתי המון דברים על סבא שלי. ואני ממליץ לכם גם לנסות.

סוף מעשה במחשבת תחילה
יש לחשוב ולתכנן את המעשה עד סופו ורק אז לפעול