סיפורה של לנה ינקילוב

בחופשה באילת

לנה ינקילוב נולדה בשנת 1970 בברית המועצות בעיירה ניוגדי.

היא גדלה במשפחה גדולה עם שישה ילדים. הייתה תלמידה מצטיינת וחרוצה.

מאוד אהבה לקרוא ולאסוף כרטיסיות של זמרים ושחקנים.

ב1985-  סיימה בית ספר עם דיפלומה של הצטיינות והתקבלה לבית ספר לאחיות בעיר שויה.

היא למדה שנתיים וקיבלה תעודה של אחות. לאחר הלימודים ב1987 התחתנה וילדה שני ילדים. היא עבדה חמש שנים בברית המועצות בטיפת חלב.

בשנת 1994 עלתה לארץ עם בעלה ושני הילדים. עבדה עם רישיון זמני בבית אבות, ובו זמנית היא למדה בבית ספר לאחיות "בני ציון" להשלמת תעודה. המרכז הרפואי בני ציון, הידוע גם בשמו הקודם "בית החולים רוטשילד", הוא בית חולים הממוקם בשדרות גולומב בשכונת הדר הכרמל שבחיפה. ויקיפדיה

לאחר סיום לימודים עבדה בבית חולים אלישע, וקיבלה תפקיד של סגנית.

ב2003  היא התקבלה לבית חולים רמב"ם למחלקה כירורגיה כללית, ועובדת עד שם גם היום. במהלך שנת העבודה ברמב"ם, היא סיימה קורס טיפול נמרץ, ותואר ראשון בסיעוד באוניברסיטה תל אביב.

ב2008 ילדה עוד ילד שקוראם לו יאיר. כעת יש לה שלושה ילדים וארבעה נכדים. השנה קיבלה תפקיד של ראש הצוות בבית חולים רמב"ם, והתחילה ללמוד תואר שני בסיעוד באוניברסיטה תל אביב.

הזווית האישית

יאיר: אני רוצה להגיד שנהניתי ממש מהעבודה הזאת, בה למדתי דברים חדשים על אימי, וזה היה מאוד כיף, וגם למדתי דברים לחיים.

לנה: נהניתי להיזכר בעבר, וברגעים שהיו לי כשהייתי קטנה , נזכרתי בכל התהליך של העלייה לארץ, ועל הקשיים שפגשתי בדרכי. כמו כן נהניתי לעשות העבודה עם בני הקטן.

ניוגדי
ניוגדי זו עיירה קטנה בברית המועצות (לשעבר) שנמצאת קרוב לדרבינט. זאת העיירה יפה שאנשים התעסקו בחקלאות.

”ב-1985 סיימה בית ספר עם דיפלומה של הצטיינות, והתקבלה לבית ספר לאחויות בעיר שויה. “