סיפורה של דבורה עוז

סבתא שלי שהיא הייתה בת שנה
סבתא וסבא שלי בחתונה
סיפור חייה של דבורה

שמי הילל עוז שמעיהו, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי בעבודתי בחרתי לספר את סיפור של סבתא שלי דבורה עוז. סבתא שלי דבורה, נולדה פה בישראל בשנת 1940, לבית משפחת ורדי. להוריה  קראו: ציפורה ויהושע ויש לה אח אחד בשם צבי, שם החיבה שלו צביקה.

זיכרונות ילדותה של סבתא דבורה מקריית חיים

בילדותה, היא גרה בקרית חיים בדירה שכורה משותפת עם עוד משפחה היה לכל משפחה חדר, השירותים והאמבטיה היו משותפים. בהמשך המשפחה שהייתה איתם עזבה והמשפחה של בעל הדירה גרה איתם, ודבורה הפכה לחברה טובה של הבת שלהם עדנה.

היא למדה בבי"ס מגילים עד כיתה ח' והייתה חברה בתנועת הנוער "הנוער העובד". היא אהבה לרכוב על אופניים וללכת לים עם אביה לבת מצווה היא הזמינה את כל הכיתה שלה הם אכלו בייגלה וכריכים קטנים ושתו לימונדה, הם שיחקו במשחקי חברה וחידונים ואת המסיבה הם עשו בבית שלה.

סבא שלי, יואב גם נולד בארץ, בקיבוץ אשדוד יעקוב. סבתא וסבא הכירו כששרתו בצבא בטירונות באותה תקופה. הם נפגשו שוב ביחד במסיבה שנתיים אחרי והתחתנו.

סבא וסבתא שלי ביום חתונתם

תמונה 1

סבא שלי ז"ל, נפטר בשלושים ואחד לינואר בשנת 1975 מהתקף לב (שלושה ימים אחרי תאריך יום הולדת שנה של אימא שלי).

הילל עוז שמעיהו: זאת הייתה חוויה כייפית ולמדתי הרבה.

גפיר