סיפורה של בסיה אלבינה בילה צרקווה – Белая Церковь

בסיה אלבינה עם התלמידה המראיינת
בית החולים היהודי לשעבר
סיפורה של קהילת יהודי בילה צרקווה Белая Церковь שבאוקראינה.

שמי בסיה אלבינה נולדתי בשנת 1944 במרכז אסיה. הורי הם ילידי אוקראינה ובזמן המלחמה, הם פונו למרכז אסיה שם נולדתי.

תמונה 1

אחרי המלחמה, מלחמת העולם השנייה, הם חזרו חזרה לעיר בילה צרקווה Белая Церковь שבאוקראינה. העיר כולה נחרבה ונהרסה.

המשפחה החליטה לעזוב את אוקראינה ועברה לגור בקזחסטן. בקזחסטן גדלתי ולמדתי שם סיימתי את לימודי בהשכלה גבוהה ולאחר מכן התחתנתי בקזחסטןҚазақстан Республикасы.

בילה צרקווה Белая Церковь

בית הכנסת הגדול

חדר לשעבר

קישור לסיפור התיעוד המלא של בסיה אלבינה

הזוית האישית

הסיפורים תועדו במסגרת פרויקט "אוצרים קהילות" – חרניטה – Chraniteli. במסגרת הפרויקט תלמידי בתי הספר מברית המועצות לשעבר מתעדים את תהליך תחייתם של הקהילות היהודיות, לאחר נפילת ברית המועצות לשעבר. את הפרויקט מרכזת ד"ר רינה בנטי באוקראינה. התכנית מופעלת בשיתוף בית התפוצות ומרכזת אותה רימה אוסמנוב, מבית התפוצות – מוזיאון העם היהודי, האחראית על פיתוח וקידום פרויקט "סיפור משפחתי" בחמ"ע ואירופה.

תיעוד זה נעשה ע"י התלמידות: ילנוצקאייה ארינה וברוברנאיה נדג'דה, מבית הספר –  Mitzva 613-מצווה, בהנחייתה של ד"ר רינה בנטי, מרכזת הפרויקט, מורה שליחה בילה צרקווה Белая Церковь, אוקראינה.

ד
ד