סיפורה של אסירה בא.ל.ג'.י.ר. – רוזליה מורבסקיה

Розалия Муравская с сыном.
Семья Муравских.
סיפור ויזואלי אודות מעצרו והשלכות המעצר של רוזליה מורבסקיה במחנה עבודה בקזחסטן.

Муравская Розалия Иосифовна. Национальность-еврейка. Родилась в 1894 году в г. Санкт-Петербург. Приговорена 15.10.1948 г. ВТ войск МВД Ленинградской области по ст. 58-1 «а» и 58-10 УК РСФСР к 10 годам ИТЛ. Прибыла в Карагандинский ИТЛ 20.02.1948г. из Петропавловска. Освобождена из Долинки 27.12.1954 г. Сын Муравский Валентин Тихонович проживал в Санкт-Петербурге.

רוזליה איסופובנה מורבסקיה הייתה יהודייה, נולדה ב-1894 בסנט פטרסבורג. ב-15.10.1948 נידונה ל-10 שנות מאסר ועבודה במחנה העבודה א.ל.ג'.י.ר. על פי סעיף 58 בו נאמר כי מקורבות בוגדי המדינה ירצו עונש של מאסר ועבודות בכפייה. הגיעה למחנה העבודה ב-20.02.1948 מפטרובלובסק. שוחררה מדולינקה ב-27.12.1954. בנה ולנטין טיחונוביץ' מורבסקי התגורר בסנטר פטרסבורג.

Муравская Розалия фотографии – תמונות של רוזליה מורבסקיה ומקורביה

הזוית האישית

סיפור זה מועלה למאגר המורשת במסגרת שיתוף פעולה בין מוזיאון ההנצחה לקרבנות הדיכוי הפוליטי והטוטליטריזם "אלז'יר" (קזחסטן) לבין מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות בשיתוף פעולה עם תכנית הקשר הרב דורי, בהנחייתה של רימה אוסמנוב.

А.Л.Ж.И.Р.
Акмолинский лагерь жён изменников Родины - Крупнейший советский женский лагерь, один из трёх «островов» «Архипелага ГУЛаг». Название связано с составом заключённых, значительная часть которых была репрессирована в соответствии с оперативным приказом НКВД СССР.

ציטוטים

”רוזליה נידונה ל-10 שנות מאסר ועבודה במחנה העבודה א.ל.ג'.י.ר. על פי סעיף 58 על פיו נקבע כי מקורבות בוגדי המדינה ירצו עונש של מאסר ועבודות בכפייה“