סבתי רינה בוטבול

אני (מימין), סבתי ואחי הגדול ניאו
סבתי מחזיקה בידיה את בנה איציק, דודי.
קורות חייה

ילדות והיכרות עם סבא יעקב

סבתי רינה נולדה בשנת 1938 בעיר טטואן שבספרד. הם היו שמונה אחים ואחיות.

הילדות של סבתי הייתה לא פשוטה. היא הייתה תלמידה מאוד טובה בבית הספר, עד שאביה חלה כאשר היא הייתה בת 11 וחצי. מאחר והוא היה המפרנס היחידי בבית, נאלצו היא ואחיה לצאת לעבוד ולשים את הלימודים בצד. מגיל צעיר סבתי עבדה במפעל לגפרורים עד שהתחתנה בגיל 19 עם סבי.

סבי וסבתי הכירו כשסבתי הייתה בת 15 והלכה ללמוד לרקוד. סבי היה המורה לריקוד, שראה אותה והתאהב בה מיד.

סבא יעקב עם דודי איציק, בנם הבכור

מלחמת העולם השנייה

בתקופת מלחמת העולם השנייה הנאצים ניסו להשתלט על האזור של סבתא בספרד. המלך הספרדי, פרנקו, שלח חיילים ספרדים שנקראו "הפלנחיסטים" אשר תפקידם היה להגן על התושבים מפני השתלטות הנאצים. הם הגנו עליהם, אך ניצלו את המצב ולקחו ליהודים כסף, זהב ודברים יקרי ערך מהחנויות. באחת הפעמים הם אף בזזו בגדים מחנות הבגדים של דוד של סבתי.

עלייה לארץ

סבתי עלתה לארץ כי עירם, אשר הייתה שייכת לספרד במשך 40 שנה הוחזרה לשליטת מרוקו. כאשר זה קרה, השתלטו על מקומות העבודה של היהודים, אשר פוטרו. גם סבתי וסבי פוטרו מעבודותיהם ולכן לא נותרה להם ברירה אלא לעלות, דבר שהם רצו לעשות בין כה וכה. הם עלו לארץ בשנת 1958 באמצעות אנייה ביחד עם איציק, בנם הבכור.

סבתי רינה (מצד ימין) כשעל ברכיה ישובה אמי, הילה. לידה (משמאל) דודתי מירי, לידה דודתי דינה ולידה דודי איציק.

סבתא רינה: נהניתי והתרגשתי שנכדתי עשתה עבודה על הסיפור שלי.

לילו: היה מרגש ועצוב לשמוע את הסיפור של סבתא שלי.