סבתי ימימה שרעבי

פעילות משותפת בכיתה
ביקור במוזיאון העם היהודי שבבית בתפוצות
סיפור ילדותה  של סבתי ימימה וקשיי עלייתה לארץ

שמי שירה ואני משתתפת יחד עם סבתי ימימה, בתכנית הקשר הרב דורי בבית הספר אוהל מאיר אחת לשבועיים.

סבתי ימימה נולדה  בתימן בעיר עדן בשנת 1933. היא התגוררה בבית בעל שתי קומות עם חצר גדולה. בשטח הבית הייתה רפת לפרות ודיר לכבשים, מסביב היו שדות סמוכים לביתה.

סבתא נולדה להוריה יפת ורחל, היא הרביעית מבן עשרת אחיה ואחיותיה. אביה היה סוחר ועסק בין השאר בצורפות. עסקיו שיגשגו והוא היה מקורב לאימאם ששלט בתימן. אמא של סבתי הייתה אמונה על גידול הילדים בבית.

לקובץ הסיפור המלא של הסיפור שתיעדה הנכדה שירה שרעבי:

הזוית האישית

שירה שרעבי: המפגשים, הלמידה והפעילויות המשותפות בני לבין סבתי ימימה,  העניקו לנו חווייה מפרה והדדית. אני נחשפתי לעולמה, לילדותה ולמורשתה ואילו סבתי נחשפה לעולם של היום לאמצעים הטכנולוגים החדשים, כגון מחשב ואינטרנט שבאמצעותם תיעדנו כאן את סיפורה של סבתי ימימה.

אני וסבתא מתעדות את סיפורה

אַלעִֹשְק מַא יִֹשתִּי חֲלַא / וַלגּוּע מַא יִֹשתִּי סְלַא:
האהבה אינה צריכה יופי, וְהָרָעָב אינו צריך שמחה. האהבה בין השניים אינה מבוססת על יופי בלבד אלא היא נובעת מרגשות ותחושות, מקשרים נפשיים ורוחניים

”לשמוח במה שיש לך ולראות את הטוב בכל דבר“