סבתא רבתא שולמית וסבא גדעון

סבא ואני בתוכנית הקשר הרב דורי
גדעון סבא שלי עם הוריו
הסיפור המשפחתי

הקדמה

אנחנו, נועם תלמיד כיתה ה' בבית החינוך ע"ש יצחק נבון ברחובות וסבא גדעון משתתפים בתוכנית הקשר הרב דורי ברחובות.

במסגרת התוכנית אנחנו מביאים את הסיפור על סבתא רבתא שולמית שעלתה לארץ לאחר השואה כשהיא בת 14 בלבד בעליית נוער מרומניה, ללא המשפחה שלה לפני הקמת המדינה ועל סבא שלי גדעון ומשפחתנו.

סבתא רבתא שולמית

סבתא רבתא שולמית ז“ל עלתה לארץ מרומניה כשהבריטים שלטו בפלסטינה. כמובן שהבריטים התנגדו לעליה הלא חוקית של המעפילים באוניית גורדון, כאשר האוניה הגיעה לחופי ישראל הבריטים תפסו את האוניה ואת הילדים שלחו למחנה בעתלית. במחנה הרגישה סבתא שולמית את הגעגועים העזים למשפחתה ואז החלה להתכתב איתם.

בזמן המעצר בעתלית נרקמו יחסי חברות מאד מיוחדים עם שאר הבנות במחנה. לאחר כשנה, השתחררה סבתא רבתא שולמית והקבוצה עברה למוסד "אהבה" בכפר ביאליק. בכפר ביאליק למדו עברית שעתיים ביום ובשאר היום עבדו בגן הירק.

בשנת 1948 בחודש מאי, בזמן הכרזת קום המדינה עברה סבתא שולמית לקיבוץ גזר. בקיבוץ, במהלך הלילות הם נאלצו לשמור שלא יכנסו ערבים וביום הם עבדו בפלחה ובקטיף. קיבוץ גזר נקרא בעבר אבו שושה. בקיבוץ היא שהתה עד שהגיע אחיה לארץ ואז עברה לגור עם אחיה ומשפחתו.

בגיל 18 הכירה את סבא רבא שלי שעלה לארץ בגפו ונכלא בקפריסין ע"י הבריטים ובהכרזת המדינה עלה לארץ.

סבא גדעון

סבא גדעון נולד ב-2 לדצמבר 1954 לשולמית ושמואל ויגדור. מרבית ילדותו התגורר ביישוב אזור ולאחר מכן בעיר חולון. לסבא גדעון היו שני אחים צעירים, משה ויוסי (ז"ל). אחיו יוסי נהרג בתאונה מצערת כשהיה בגיל 10 בלבד. בילדותו סבא אהב לשחק כדורגל ושיחק בקבוצת צפרירים חולון.

סבא גדעון וסבתא קורין התחתנו ב- 23 לספטמבר 1974 ונולדו להם שלושה ילדים. דודה דקלה היא הבכורה (1975). אבי אסף נולד שני (1978) והבת הצעירה לוטם-נוי נולדה בשנת 1989.

סבא גדעון תמיד מצחיק את הנכדים, בעל ניסיון חיים וחכמה, חרוץ ותמיד נותן עצות טובות לבעיות מורכבות.

סבא אוהב ללכת למשחקי כדורגל וכדורסל, הוא גם אוהב לבשל לנו ביום שישי.

עץ משפחת ויגדור

תיאור קצר של הדמויות

סבתא רבתא שולמית – הייתה נמוכה, יפה וחביבה. כשהיינו באים אליה תמיד נתנה לנו ממתקים, לימי הולדת הייתה קונה לנו מתנות.

לסבתא רבתא שולמית שלושה ילדים: סבא שלי גדעון, משה ויוסי (ז"ל).

סבא גדעון – נחמד, מאד אוהב אותי ואני אותו. כשאנחנו באים לארוחת יום שישי אני נהנה מאוד, לפעמים אנחנו הולכים לכדורגל ולכדורסל של הפועל חולון. לפעמים אנחנו רואים סרטים בטלוויזיה ולפעמים משחקים כדורגל אצל תומר.

הכנו סרטון קצר על העבודה המשותפת במהלך פרוייקט הקשר הרב דורי – מומלץ לצפייה:

במהלך העבודה על הפרוייקט הצטרפה אלי סבתא קורין – תמונות משותפות שלנו:

מצורפת המצגת שלנו – הסיפור שלנו –  נועם וסבא גדעון בפרוייקט הקשר הרב דורי:

הזוית האישית

נועם: למדתי על סבא במהלך העבודה הרבה דברים וגם על סבתא רבתא שולמית והמשפחה. אני מאחל לסבא בריאות אושר והצלחה.

סבא גדעון: הכרתי את נועם כילד מלא ידע על נושאים רבים. בכל הביקורים בבית התפוצות ומנהרות הכותל ענה והשתתף בכל המשימות. ילד חברותי ועליז. נהניתי לבלות עמו. אני מאחל לנועם שימשיך להיות כמו שהוא אני מאחל לו שמחה והצלחה בהמשך דרכו וכשהוא יהיה סבא יזכור את הדרך שבה הלכנו יחד.

מעפילים
מעפילים הם העולים שהגיעו לארץ לפני הקמת המדינה בשלטון הבריטי בספינות מארצות אירופה