סבתא רבתא סטלה מספרת על סבא שלה וחייה במצרים

אני וסבתא סטלה
סבתא סטלה - 1956
הסיפור הוא על תמונה של סבא של סבתא רבתא שלי, נונה סטלה, שצולמה במצרים בשנת 1920 לפני 100 שנים.

שמי נועה וולף, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי ומביאה את סיפורה של תמונה בת 100 שנים עליה סיפרה לי סבתא רבתא שלי, סטלה.

זוהי תמונה של סבא של סבתא רבתא שלי נונה סטלה, שצולמה במצרים בשנת 1920 לפני 100 שנים ובני המשפחה הביאו את התמונה הזאת (עם המסגרת העתיקה והמוזהבת), לישראל לפני 70 שנה.

קראו לו אליעזר פניאס והוא היה איש מכובד וחשוב מאוד במצרים, הוא שימש בתפקיד ראש הקהילה היהודית באלכסנדריה שבמצרים. לדברי סבתא רבתא סטלה, כשהיה בתפקיד ראש הקהילה היהודית, הוא הוזמן תמיד להשתתף בטקסים גדולים שערך המלך פארוק במצרים. עוד סיפרה, שהוא היה נדבן ואהוב על כולם, תרם כספים לנזקקים ועזר להרבה משפחות יהודיות באלכסנדריה.

סבא של סבתא רבתא שלי – אליעזר פניאס ז"ל

בסרטון, סבתא סטלה מספרת על התמונה בת 100 השנה:

מרכז למורשת יהדות מצרים – האתר נתרם ע"י בני כהן לזכר סבו אליעזר פניאס

הזוית האישית

נועה וולף: זאת הייתה חוויה מטורפת! למדתי הרבה דברים, שלא ידעתי על המשפחה שלי ובנוסף גם חיזקתי את הקשר עם סבתא שלי.

קורניש (בערבית)
טיילת