סבתא יקרה שלי שולמית

אני וסבתא
השתתפתי בתכנית הקשר הרב דורי בבית חינוך כרמים

שמי הילי בן מויאל, לסבתא שלי קוראים שולמיתבן ישי, לבית משפחת אטיאס. היא נולדה בתאריך 7.12.1955 בישראל. יש לה ארבע אחיות ושני אחים.

במפגשים סבתא סיפרה לי על ילדותה, מבית הוריה היא זוכרת את המאכל המסורתי האהוב עליה: הקוסקוס. היא זוכרת שהם שיחקו בהרבה משחקים, המשחקים האהובים עליה כילדה היו תופסת ומחבואים. החוויה שלה מהילדות עליה סיפרה לי, היא כשאבא שלה היה לוקח אותה ואת אחייה ברכבת לטיולים ולצעדת יום העצמאות בירושלים.

סבתא שלומית התחתנה עם סבא שלי בשנת 1976 החתונה הייתה בתל אביב באולמי לחיים, שבימים ההם היה אחד מאולמות החתונה המפורסמים ביותר בתל אביב ברחוב המסגר.

התחביבים האהובים של סבתא שלי היום הם שופינג-קניות, קריאת ספרים וטיולים ולבשל לכל בני המשפחה האהובה שלה.

החפץ שעובר מדור לדור במשפחה

סבתא שלומית סיפרה לי על שני חפצים יקרים לה. האחד הוא סט כלים מזהב. סט זה עובר במשפחה כבר דור שני. השני אלו צמידי זהב של אמא שלה ז"ל, היא סבתא רבתא שלי.

אני וסבתא שלומית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי ע"י הנכדה הילי בן מויאל, בהנחייתה של המורה שרית שכטר.

צעדת ירושלים
צעדת ירושלים היא תהלוכה מסורתית המתקיימת בעיר ירושלים מדי שנה בחול המועד של חג סוכות. לצעדה מגיעים עשרות אלפי בני אדם מהארץ ומהעולם הצועדים ברחובות העיר. בשנותיה הראשונות אורגנה הצעדה על ידי צה"ל ונודעה בשם "צעדת ארבעת הימים" ובהמשך "צעדת שלושת הימים". ויקיפדיה

”חווית הילדות של סבתא הנסיעה ברכבת לצעדת ירושלים“