סבתא אולגה

כאן סבתי עלתה כבר ארצה אל ישראל ותמונה זו צולמה בעיר תל אביב.

סבתא אולגה:

נולדתי ב 7.5.1942 בתוניס.

היינו משחקים: תופסת, קלאס, חמש אבנים, ריקודי עם במעגלים ומחניים.

אהבתי הרבה לקרוא ולטייל ואהבתי לסרוג מגיל 8.

הבית שלנו היה מאוד גדול ונוח והיינו מאוד אוהבים לקבל אורחים ובחורף היינו מדליקים אח ועל זה צלינו ערמונים והיינו מכינים קרפ והאורחים סיפרו לנו סיפורים בערב עד מאוחר.

לא היו באותו זמן גני ילדים והלכנו לבית ספר מגיל 6 וההורים או האחים הגדולים לימדו אותנו.

אני זוכרת כשהכריזו על מדינת ישראל הייתי ילדה קטנה ושמענו את זה מהמבוגרים שקראו בעיתונים אבל השמחה הייתה בינינו ולא כלפי חוץ וגם המבוגרים לא היו מערבים ביותר מדי פרטים את הילדים כדאי שלא ידברו על כך בין הגויים. {הצרפתים שלטון צרפתי, איטלקים}.

בבגרותי החלום של כל משפחתי היה לעלות לארץ ישראל למדינה משלנו בעקבות כל האירועים שקרו וזה היה האידיאל עבורנו.

בביתי דיברו צרפתית ובסביבה ערבית יהודית תוניסאית.

לסבי מצד אבא שהמקור שלו מאלג'יר קראו אליהו ולסבתי קראו חפצה שהמקור שלה היה מרוקו, ומצד אימא המקור של סבתא מצד של אנגליה שמה היה ניצה והמקור של סבא שלי תוניסיה וקראו לו ניסים.

היו לי 8 אחים ואחיות: אני, אליאס 1944, מרלן 1947, סידנה 1949, עוזיאל 1954, ניצה 1958, ישראל היחיד שנולד בארץ ב 1964. {רישאר 1950 נפטר בשנת 1952 מדלקת באוזן שהתפתחה לדלקת קרום המוח}.

המורים היו מאוד רציניים וקשוחים היינו מתחילים את היום עם התעמלות והיינו שרים את ההמנון של צרפת רק בחגים.

היינו מתלבשים עם שמלות אחרי הברך וגם חצאיות והיינו הולכים עם תלבושת אחידה עם צווארון שהיו לבנות בצבע תכלת ולבנים אפור.

לא התגייסתי לצבא.

הכרתי את בן זוגי בחתונה של המשפחה שלי.

אני גידלתי את כל הנכדים שלי ועומר היה הנכד הכי אהוב עלי הוא היה תינוק יפה ונוח מאוד והוא היה מאוד חמוד וחייכן.

עבדתי במשרד הביטחון והכרתי אנשים שבאותו תקופה היו מכובדים ומפורסמים.

קרפ
בצרפת החביתית נקראת "קרפ". הקרפ הוא לרוב דק מאוד, מטוגן במחבת מיוחד ומורכב ברוב המקרים מקמח, חלב וביצים. Mille crêpe (מילולית: אלף חביתיות) היא עוגה עשויה שכבות של קרפ עם מילוי ביניהן. באלזס לוריין, מחוז בצפון צרפת, מוסיפים מקפא (ג'לי) וקצפת לתערובת. גאלט (Galette) המכונה גם "קרפ שחור" הוא סוג מיוחד של קרפ במרקם גס יותר. מקורו במחוז הצפון-מערבי ברטאן והוא עשוי מקמח כוסמת. קרפ זה נקרא, בין היתר: טוּרְטוּ, גָלֶטוּ, בּוּרְיוֹל.

”עבדתי במשרד הביטחון והכרתי אנשים שבאותו תקופה היו מכובדים ומפורסמים.“