סבתא ולנטינה האוהבת

אני וסבתי במפגש הראשון של קשר רב דורי
סבתא וסבא שלי בצעירותם
סיפור חייה של ולנטינה

שמה הפרטי של סבתי הוא ולנטינה בורובסקי, מקור השם הוא על שם סבא שלה (אבא של אבא שלה) שם המשפחה הקודם לפני החתונה הוא סניטקובוסקי. תאריך לידתה הוא 12.2.1950. סבתי נולדה במולדובה בעיר סורוקי, עם שאר משפחתה ועלתה לארץ בשנת 1992. כשסבא וסבתא עלו לארץ הם נסעו לקריית ים.

סבא וסבתא נולדו באותה שנה והכירו אצל חברה, שסבא היה קרוב משפחה שלה. הם התחתנו בשנת 1971 שניהם היו בני 21. כשאבי נולד סבא וסבתא היו בני 22.

סבתא תמיד אומרת לנו שיש לה מזל שפגשה את סבא והם זוג מאושר

תמונה 1

כשסבתא עלתה לארץ היא התחילה ללמוד ולהבין את השפה העברית. היא עשתה קורס ועברה מבחן לקבלת תעודת אחות, מפני שזה היה המקצוע שלה עוד ברוסיה. אחר כך מצאה עבודה בבית אבות ספרדי, בו עבדה עד גיל 67, סבתא סיפרה לי שהיא אהבה את העבודה מאוד.

בילדותה של סבתי היא אהבה לשחק בכדורשת עם חבריה. בנוסף לכך סבתא תמיד אומרת לנו שיש לה מזל שפגשה את סבא והם זוג מאושר שנולד לה בן מהמם, שיחד הם גידלו באהבה , והם הכי שמחים שיש להם נכד ונכדה.

עדן: היה כיף ומהנה למדתי עוד דברים חדשים על סבתא שלי והיא למדה עלי דברים חדשים.

אני וסבתא במפגש הקשר הרב דורי