סבא שלי חוקר במשטרה

אני וסבא מודי הצטלמנו בביתנו
סבא מודי עם מדי שוטר בזמן מילוי תפקידו
סבא בקריירה משטרתית

סבא מרדכי (מודי) לוין נולד בתל אביב והתגורר בצעירותו ממש חמש דקות מהים. מודי למד בתיכון בתל אביב והתגייס לצנחנים.

לאחר שירותו הצבאי הוא למד באוניברסיטה העברית בירושלים (מתמטיקה וסטטיסטיקה) לימודי תואר ראשון. לאחר סיום הלימודים הוא התגייס למשטרת ישראל ומילא תפקידים רבים ומגוונים. מודי הגיע לדרגת ניצב משנה (!) במשטרה ובין תפקידיו החשובים היה גם סגן ראש יאח"ה, היחידה הארצית לחקירות הונאה.

סבא מקבל דרגות במסגרת תפקידו

במסגרת החקירות הרבות שערך מודי, הוא חקר גם את ראש ממשלת ישראל לשעבר – אהוד אולמרט.

היה למודי לא תמיד פשוט לחקור חשודים שהיו רמי דרג, וכשהגיעו לחדר החקירות השפילו מבט כאחרוני העבריינים הנחקרים. הם הרגישו מאד נבוכים מהמעמד. את אולמרט סבא חקר בהיותו ראש עיר, אודות חשדות שעלו בעניינים כספיים. מודי ניהל חקירות רבות ומגוונות בתחושת שליחות רבה.

לאחר פרישתו מהמשטרה היה מודי פעיל מאוד במסגרות התנדבותיות שונות. כך למשל במסגרת קהילה מטיילת, הוא אף ערך סיורים לקהילה האוונגליסטית בעת ביקוריה בישראל והיה משתתף פעיל במפלגת העבודה. מודי מאוד אוהב להתנדב ולעזור לזולת, הוא היה בקשר רציף לאורך השנים עם בכירי מפלגת העבודה, ביניהם עמיר פרץ ורויטל סויד.

מודי הוא אף בן דוד מדרגה שניה של אריה לוין, איש ספר ומומחה בכיר לשפה העברית (אביו של יריב לוין יו"ר הכנסת לשעבר).

למודי יש שני ילדים, אסף (אבא של יובל) ואיריס. למודי יש כיום שישה נכדים והוא נשוי לריקי.

הזוית האישית

יובל: היה לי מאד כיף לפגוש את סבא וללמוד ממנו על עבודתו, למדתי שהעבודה של סבא היא מעניינת ועבורי היא חוויה.

יאח"ה
היחידה הארצית לחקירות הונאה: יחידה בתוך להב 433 העוסקת במאבק בפשעי הונאה כלכלית ופשעים פיננסיים חמורים.

”על יושרה ואמת אין מתווכחים....“