סבא שחקן כדורגל

תמונה מיום הולדת 11 שלי
תמונה משנת 1973
סבא שלי היה שחקן במכבי חיפה הפועל חיפה

סבא שלי מתי שפירא, נולד בשנת 1948 בעיר וירצבורג בגרמניה במחנה עולים. הוא עלה לארץ בגיל חצי שנה עם הוריו.

סבא שלי אהב כדורגל מאז שהוא מכיר את עצמו, ובבית ספר יסודי שיחק כל יום כדורגל. כשהיה נער היה בנבחרת הנוער של ישראל ושיחק בשוויץ , יפן, איראן ובקוריאה. נבחרת הנוער של ישראל בכדורגל, היא נבחרת הכדורגל הלאומית של ישראל עד גיל 19. סגל הנבחרת מורכב ממיטב שחקני הכדורגל, המחזיקים באזרחות ישראלית שגילם מתחת ל-19, אף כי יכול להגיע גם עד גיל 20 במקרים אחדים מסוימים. ויקיפדיה

כשהגיע לגיל שמונה עשרה, התגייס לצבא ושירת בחיל השריון, ובמקביל שיחק כדורגל בנבחרת הנוער. הוא היה מלך השערים ונחשב לשחקן ממש טוב. לאחר הצבא הוא הצטרף  כחבר באגד, והיה נהג אוטובוס, ובמקביל שיחק כדורגל . בהתחלה הוא היה שחקן במכבי חיפה, ואחרי זה עבר להפועל חיפה, ושיחק כחלוץ, והגשים את החלום שלו להיות שחקן כדורגל מקצוען.

וכך כתבו על סבי באתר המועדון של מכבי חיפה: " חלוץ שהגיע למכבי חיפה אחרי ששהה בהסגר שנתיים. תחנתו הראשונה הייתה הפועל קריית- חיים בשורותיה החל לשחק בגיל שתים עשרה. שנתיים מאוחר יותר כבר שיחק בליגה לנוער. בגיל שתים עשה, הוכתר כמלך שערי הליגה לנוער בכובשו  עשרים וחמישה שערים. ב-1968 נסע עם נבחרת הנוער לסיאול (דרום- קוריאה) ובמקביל הצטיין בקבוצתו שהייתה אז בצמרת ליגה א`. כששב לארץ, הפך שפירא לשחקן מבוקש על- ידי קבוצות רבות, ביניהן התל- אביביות.   על כושרו שמר במסגרת הליגה למקומות עבודה במדי "אגד" יחד עם שחקנים מפורסמים אחרים, ארנון רוקמן, אשר עלמני, יוסף הדני, משה חביבי ואחרים".

את סבתא שלי הוא הכיר דרך אחותה של סבתא שלי, שנסעה באוטובוס. סבא שלי היה הנהג והיא הכירה בין אחותה, שזו סבתא שלי, לבין סבא שלי. הם התחתנו בשנת 1976 ונולדו להם שלושה ילדים. אמא שלי היא הבכורה.

התחביבים של סבא שלי זה לראות משחקי כדורגל, כדורסל וטניס, לקרוא עיתונים ולעשות כל בוקר הליכה בים.

סבא שלי היה נהג אוטובוס  באגד שלושים וחמש שנה, עד שיצא לפנסיה בגיל חמישים ושש.

נהניתי לשמוע על סיפורים מהעבר של סבא שלי. אני מאחל לסבא שלי שהיה בריא ומאושר.

אגד
"אגד חברה לתחבורה בע"מ" המוכרת בשמה "אגד" היא חברה המפעילה תחבורה ציבורית בישראל, בייחוד אוטובוסים. אגד היא מפעילת התחבורה הציבורית הגדולה בישראל. ויקיפדיה

ציטוטים

”כשהגיע לגיל שמונה עשרה, התגייס לצבא ושירת בחיל השריון, ובמקביל שיחק כדורגל בנבחרת הנוער. הוא היה מלך השערים ונחשב לשחקן ממש טוב.“