סבא רבא היה נהג בשירות האנגלים

סבתא ויקי לוי ואופק נפתלי
תכנית הקשר הרב דורי בי"ס דגניה
סבתא ויקי מספרת על אביה, סבא רבא שלי

שמי לוי ויקטוריה ילידת 18.06.1957

ילדותי בטירת הכרמל

נולדתי בבית חולים רמב"ם עד גיל שלוש הייתי במעברה אינני זוכרת דבר מתקופה זו.במשך השנים המעברה התפתחה ובנו שיכונים בטירת כרמל. גם משפחתי עברה לגור בשיכונים, רחוב "ויצמן .

תמונה 1

בבית הספר היסודי למדתי בבי"ס ה"גבעה". מנהל בית הספר היה המורה אליהו, שהיה גם מורה מלמד ולכןקראו לו המורה אליהו. בכיתה א' למדנו בצריף וליד הצריף היו ערוגות לגידול ירקות. בתקופה זו היה שיעורחקלאות היינו יוצאים לנקות את העשבים שגדלו בערוגות ושותלים ירקות שהיו מתאימים לעונה זו .עד כיתה ז' למדתי בבית ספר "הגבעה", ולאחר מכן  עברתי, לחטיבת הביניים בבית הספר "שיפמן".

חלק גדול משנות ילדותי  ביליתי בבית סבתי. גדלתי אצל סבתי. בשכונת רמב"ם. אם סיום החטיבה עברתילבי"ס כדורי. בתקופת למודי בבית הספר פרצה מלחמת יום כיפור. גויסנו לגייס אנשי מילואים. עם סיום למודיחזרתי לטירת הכרמל. התחתנתי וילדתי שלושה ילדים. כיום יש לי חמישה נכדים ובניהם אופק נפתלי, איתואני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי השנה תשע"ד 2014.

זיכרון מבית אבי, סבא רבא של אופק – סבתא ויקי מספרת  על אביה

"אבי ז"ל עלה ממצרים. באחד מסיפוריו על התקופה שבא שלטו האנגלים בארץ .

סיפר אבי שעבד כנהג בשרות האנגלים. באחת הפעמים על אחת המשאיות שהעביר ממצרים לישראל היהכלי נשק. בדרכו לישראל פגש אבי באנשי האצ"ל. אבי הוריד מהמשאית כלי נשק והעביר לידיהם את כלי נשק.האנגלים הבינו שהנשק נעלם וחיפשו אחר נהג המשאית. אבי נשפט ונכנס לכלא. אינני זוכרת לכמה זמן הואנשפט.

לאחר שחרורו מהכלא חזר אבי למצרים. ולאחר תקופה קצרה הם עלו לישראל. סבי ז"ל נפטר במצרים, שתי הדודות אחיות של אבי ואחיו של אבי חלו במלריה ונפטרו. כך שאבי עלה עם אמו ואח אחד .סבתי גרה בשכונת רמב"ם ושם ביליתי חלק מילדותי.

טירת הכרמל
טִיַרת כַּרְמֶל היא עיר במחוז חיפה בישראל. טירת הכרמל ממוקמת בין המורדות המערביים של הר הכרמל לבין הים התיכון, דרומית לחיפה בסמוך לכביש 4, הכביש הישן מחיפה לתל אביב. לטירת כרמל רצועת חוף באורך של 2.6 ק"מ.‏

”בתקופתנו היה שיעור חקלאות, היינו יוצאים לנקות עשבים ושותלים ירקות שהיו מתאימים לעונה. “