סבא קובי לחם ונפצע בשתי מלחמות

פעילות כללית בתכנית הקשר הרב דורי
סבא בגן הילדים
מלחמת יום כיפור ומלחמת שלום הגליל

סבא שלי, קובי פסו, לחם בשתי מלחמות מלחמת יום הכיפורים ומלחמת שלום הגליל כטנקיסט. תפקידו בטנק היה התותחן.

סבא מספר: "בערב יום הכיפורים הוטסנו לסיני מאחר וצבא מצרים התחיל בהכנות למלחמה נגד ישראל. ביום הכיפורים הגענו לתעלת סואץ בשעה 14:30 בצהריים. ואז התחילה מלחמת יום הכיפורים – נלחמתי במשך ארבעה ימים וביום החמישי הקומנדו המצרי הפתיע אותנו ופגע בטנק שלי פגיעה ישירה מטיל. באותו הזמן הטיל פגע בי ופונתי לבית החולים רמב"ם.

במסוק במשך כל הטיסה הרופא הצבאי ייצב את מצבי הרפואי. כשהגענו לחיפה לבית החולים רמב"ם הרופאים טיפלו בי. הפגיעה הייתה רב מערכתית ולכן הייתי צריך להיות בבית החולים שלושה חודשים. לאחר שיקומי התנדבתי לשרת בשריון ולצערי הרב פרצה מלחמת שלום הגליל הראשונה.

נלחמתי ברמת הגולן ונפצעתי לאחר שבעה ימים. הפגיעה הייתה בראש, בידיים וכוויות בכל חלקי הגוף. השיקום ארך כשנה ומפקד השריון אמר לי לא להתנדב שנית.

תעסוקה

בשנת 1976 התחלתי את עבודתי בתעשייה האווירית כטכנאי מטוסים. במשך 30 שנה רכשתי הסמכות לטיפול במטוסי סילון מטוסי, תובלה ומטוסי נוסעים. נבחרתי לעובד המצטיין בתעשייה האווירית וכתבו ספר על שמי "וחיים שכאלה".

מיה: אני מאוד נהניתי לשמוע סיפורים מרתקים ומעניינים.

סבא קובי: בזמן שסיפרתי לנכדתי את הסיפור התרגשתי מאוד ואמרתי לה שאלו יהיו המלחמות האחרונות.

תעלת סואץ
(בערבית: قناة السويس) היא תעלת מים מלאכותית העוברת במצרים, ממערב למדבר סיני ומשמשת למעבר אוניות ממזרח אסיה, האוקיינוס ההודי והים האדום, לים התיכון ולאירופה. אורכה כ-193 ק"מ והיא נמתחת בין הערים פורט סעיד ופורט פואד בצפון, לבין העיר סואץ בדרום, ולאורכם של שלושה ממחוזות מצרים: פורט סעיד, אסמאעיליה וסואץ. רוחבה של התעלה נע בין 250 ל-500 מטרים, ועומקה בין 10 ל-20 מטרים. (ויקיפדיה)

”רוח התנדבותית על אחריות בטחון ישראל ודוגמא למופת לדורות הבאים“