סבא מריו עולה ממונטווידאו שבאורגוואי לארץ ישראל

שלושה דורות ביחד זאב, אילן וסבא מריו אדלר
סבא מריו נולד במונטווידאו בירת אורוגוואי
אהבת הארץ הגשמה ועלייה

סבא מריו נולד במונטווידאו בירת אורוגוואי. הוריו של סבא מריו ( סבא יעקב, וסבתא רבקה לבית ברנהולץ) היו ניצולי שואה ילידי פולין, שהתחתנו ואחרי השואה הנוראה היגרו לאורוגוואי. שם בנו משפחה חדשה ונולדו להם שני ילדים ראובן ומריו (סבי). ההורים השתקמו יפה ודאגו תמיד ושלא יחסר דבר, בבית שלהם וכך גם בקהילה היהודית שסבא יעקב אדלר נעשה לאחד מראשיה במשך השנים.

סבא מריו בילדותו

תמונה 1

המשפחה הייתה משפחה ציונית דתית ושלחה את ילדיה לבתי ספר יהודים וגם לתנועת בני עקיבא ושם ספגו אהבת הארץ והרצון להגשמה. הילדים החליטו לעלות לארץ ובעקבותיהם גם ההורים עשו עלייה לארץ והשתקעו בפתח תקוה.

סבי עלה ארצה ישר לקיבוץ שלוחות שבעמק בית שאן כדי להגשים הערכים שספג בתנועת בני עקיבא. לאחר מכן סבא למד במכון לב בירושלים ושירת בצבא, שם גם לקח חלק במאמצים של מלחמת לבנון הראשונה על אדמת לבנון. סבא הקים משפחה עם סבתא רחל (לבית מרקוביץ) ילידת הארץ וגם הוריה היו ניצולי שואה. לסבא וסבתא ארבעה ילדים ואבי אילן הוא בנם השני. סבא הוא איש תורה ועבודה מאוד אוהב ספורט וכיף לנו לראות משחקים ביחד.

זאב: אני גם אוהב להתארח אצל סבא וסבתא בשבתות וחגים.

אני וסבא מריו אדלר