סבא מרדכי ניר הפסל

אני וסבא שלי עובדים על הסיפור
תמונה מהעבר של סבא שלי
35 שנה אני יוצר את מה שאני אוהב

שמי מרדכי ניר, נולדתי בשנת 1942 בקיבוץ גבעת ברנר. השנה אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדי איתי לו סיפרתי על תחביבי.

בילדותי בקיבוץ

תמונה 1

לפני 35 שנה חל שינוי משמעותי בחיי. עד אז עסקתי בתחזוקה במפעל הנעליים של קיבוץ חולתה. קרתה לי תאונת עבודה במפעל. נפגעתי קשה בראש ולאחר שיקום והבראה חזרתי לעבודה.

אני לא יודע למה, אבל החלטתי שאני רוצה לעשות משהו שונה, הלכתי לקורס "קרמיקה-פיסולית" בתל חי, ובשעות הפנאי המשכתי ליצור בבית פסלים חדשים.

לאחר מספר שנים יצאתי ללמוד "קרמיקה-פיסולית" במכללת אורנים, מאוד נהניתי מהלימודים והתקדמתי מאוד. אני מאוד אוהב ליצור בידיים ולהמציא דברים חדשים ומעניינים. הפסלים שלי מאוד צבעוניים, יש לי סטודיו עם תנור לשריפת קרמיקה וכל הדברים הנחוצים בשביל ליצור פסלים.

אחת מיצירותי

תמונה 2

עכשיו שאני פנסיונר, אני עובד כל יום בסטודיו כארבע שעות. אני משלב בפסלים גם חלקי מתכת ואביזרים שונים. הפסלים נמצאים בסביבות הבית שלי, אצל בני משפחתי ואצל חברי קיבוץ חולתה. השתתפתי במספר תערוכות: בתל אביב, במחניים ובקיבוץ איילת השחר.

סבא מרדכי: נהניתי לעבוד על הסיפור ונהנתי מאוד משיתוף הפעולה עם הנכד שלי, איתי.

הנכד איתי: היה לי כיף לעבוד עם סבא שלי ואני מקווה שנהניתם מהסיפור שתעדנו יחד.