סבא מרדכי רובינשטיין במלחמת קדש

סבא שלי מרדכי רובינשטיין
שסבא שלי בשיירה
סבא שלי ניצל

שמי הלל בן נעים אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבי מרדכי רובינשטיין. סבי נולד בשנת 1936 בבני ברק.

רקע לסיפור: מבצע קדש – מבצע סיני

סבא התגייס לנח"ל במסגרת בני עקיבא גרעין איתנים. אחרי שנה בצבא פרץ "מבצע קדש" והפלוגה של סבא השתתפה במסגרת גדוד נח"ל מוצנח. הגדוד כבש את דרום סיני בשארם א שייח במסגרת זו סבא עבר קורס מכי"ם והוא היה בגדוד הפינוי של סיני לכוחות האו"ם. סבא והגדוד חזרו דרך ים סוף, אחרי שמדינת ישראל החזירה את סיני לידי מצרים. הסיבה לפרוץ המלחמה בשיתוף עם בריטניה וצרפת בגלל שמצרים חסמה את תעלת סואץ.

סבא מספר שנסע בשיירת משאיות לכיוון דרום וסבא היה הדתי היחידי בפלוגה והם היו אמורים לשבת בשבת במרכז סיני ולהמשיך במוצאי שבת. ביום שישי המ"פ ניגש אליו ואמר לו: "בגלל שיש תכנית לנסוע בשבת ואתה דתי – תיקח רק נשק, תשאיר את הציוד במשאית ותחבור אלינו רק במוצאי שבת".

במשך השבת המשאית התהפכה, חייל אחד נהרג ושבע עשרה נפצעו. סבא מספר: "קיבלתי הודעה, שאני צריך להיות נציג הפלוגה בהלוויה ובמשך השבוע לבקר את הפצועים". לאחר השבוע, סבא הגיע לשארם א שייח עם מפקד הפלוגה שאמר לו: "אלוהים שמר עליך וניצלת, אני מחזיר לך שני דברים שמצאנו מהציוד שלך: תפילין וכלי אוכל כשרים".

הלל מביא את סיפורו של סבא מרדכי רובינשטיין.

קורס מכי"ם