סבא אורי כהן על ילדותו

סבא ואני מתעדים את קורות חייו
ושוב אנחנו
סבא אורי כהן מספר על קורות חייו ועל אמו שעבדה בשירותו של דוד בן גוריון

סבא אורי נולד בשנת 1948 בעיראק בעיר בגדד לאם גולייט ולאב גרוב.

סבא מספר: ״אני ילד סנדויץ, מעלי יש אח בשם יצחק ואחות בשם נעומי ומתחתי אח עזרא ואח משה. עלינו לארץ בשנת 1951. גרנו במעברת געתון בצפון ואחר מכן עברנו לתל אביב יפו בשטח הגדול. בגיל 7 למדתי בבית הספר היסודי ׳אלכסנדר ינאי׳. בסיום בית הספר עברתי לבית הספר תיכון אורט מקצועי ולמדתי במגמת נגרות ורהיטים. בגיל 18 התגייסתי לצבא והייתי מדריך בבסיס טירונים. אחרי הצבא עבדתי בנגרות רהיטים. בשנת 1975 התחתנתי עם אשתי יפה. לאחר שנה, בשנת 1976, נולדה בתי שלי.

גרנו ביפו, אני מתוך חמישה ילדים. זכור לי שאמי עבדה אצל ראש הממשלה דוד בן גוריון בתל אביב, את אמי היו לוקחים ברכב של שירותי הביטחון הלוך וחזור ואבי עבד במכבסה. בסיום לימודי ביה״ס היסודי נרשמתי ללמוד בבית הספר אורט במגמת נגרות. זכור לי שהינו נוסעים מדי פעם לסוף שבוע למושב בית עזרא ליד אשדוד לבית סבא וסבתא ולבית הדוד, אח של אמי: נוסעים באוטובוס אגד, יורדים בתחנה ונוסעים מהתחנה לתוך המושב בעגלה עם סוס.

גויסתי בשנת 1966 בתל השומר, משם נשלחתי לבסיס טירונים בצריפין. סיימתי את הטירונות ונשלחתי לקורס מפקדי כיתות בבסיס שיבטה בדרום הארץ. לאחר שישה חודשים סיימתי את הקורס ונשלחתי להדריך טירונים בבסיס טירונים ברמלה בצפון ירושלים בדרגת רב טוראי. בהמשך נשלחתי לקורס סמלים. בחזרי לבסיס הטירונים מוניתי כסמל מחלקה, ובהמשך קודמתי לשמש כרב סמל פלוגתי ובתפקיד זה סיימתי את שרותי הסדיר.

הנכד עידו: היה מעניין לשמוע על ילדותו של סבא.

מושב
מוֹשָׁב הוא צורת התיישבות כפרית ייחודית למדינת ישראל, אשר מאגדת קבוצה של תושבים ( לרוב חקלאים) במסגרת כלכלית שיתופית. המשתתפים במסגרת המושב מכונים חברים. (ויקיפדיה)

”משפחה לא מחליפים. להבדיל מחברים שמתחלפים משפחה לא מחליפים.“