סבא מגשים את חלומו הציוני

אני וסבי פרוספר
סבא שלי במרוקו
סיפור עלייתה של משפחת סיבוני לישראל

סבא שלי, סבא פרוספר בן למשפחת סיבוני, האח השני מבין שישה אחים: מחלוף, פרוספר, חיים, שמעון, אסתר ואבי,

סבי נולד ב1943 בקזבלנקה במרוקו.

משפחת סיבוני חיה במרוקו חיים טובים ועמידים. כאשר החליטו להגיע למדינת היהודים, בעקבות הטרדות מצד הערבים במרוקו, התפצלה המשפחה, וסבא שלי עלה עם הוריו, שני אחיו וסבא שלו. שלושת האחים הנוספים, עלו בעליית הנוער, שהייתה מאורגנת מטעם מדינת ישראל.

ממרוקו סבי עלה בטיסה לאיטליה, שם הם המתינו לאונייה המפליגה לישראל. העלייה לישראל לא הייתה קלה להם, הם היו דוברי צרפתית וערבית, ולכן היה להם קשה למצוא עבודה. סבי החל לעבוד בכמה עבודות, בהן לא נשאר תקופה ארוכה, עד שהחליט להתגייס לצבא, ועשה קריירה צבאית במשך עשרים וחמש שנה בגולני.סבא שלי מספר, שהם שמחו להגיע לארץ השייכת לעם היהודי ואין מי שיפחיד אותם בישראל. משפחת סיבוני מתגוררת היום בכל הארץ, החל מיישובי הצפון, נהריה, הוד השרון ותל אביב. כיום סבא שלי הוא שף במקצוע שלו, ואנחנו נהנים בכל יום מהאוכל הטעים שהוא מכין לכל הנכדים.

במשפחת סיבוני אוהבים מאוד אירועים משפחתיים ומפגשים שמחים בחגים, אוכלים מאכלים טעימים מאוד, ונהנים מאוכל מרוקאי ושפע. חגיגת המימונה מסמלת את הערב הכי שמח בשנה, בו אני נהנה מהמאכלים המסורתיים (המופלטה והעוגיות המיוחדות).

סבא שלי ליווה אותי כשעליתי לתורה

הזווית האישית

עידן – נהניתי מאוד לשבת עם סבא שלי ולשמוע את סיפור העלייה שלו ושל משפחתו. אני מאוד אוהב לבלות עם המשפחה של סבא וסבתא שלי, בעיקר בגלל האוכל הטעים. הייתי רוצה לאחל לסבא וסבתא שלי, שיהיו להם חיים ארוכים, והם ימשיכו לראות את הנכדים גדלים ומצליחים, וימשיכו לספר לנו חוויות מהילדות שלהם.

סבא שלי מאחל לי שאני אהיה בריא, חזק ומאושר.

ספינג'