סבא יוסף רז – תוכל להשיג כל מה שתרצה אם תעבוד קשה

ביום הולדת של סבי עם כל הנכדים
סבי בבת מצווה של אחותי
ציוני דרך בחייו של סבא ומסר לעתיד

שמי עידן מיכאל, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי, במסגרתה אני מתעד את חייו של סבי, יוסף רז.

סבא יוסף נולד בתאריך 28.12.1944 בירושלים, ישראל. שם אביו חיים, הוא נולד בכודירסטן ודיבר בשפות עברית וכורדית. שם אמו של סבא שולמית, ילידת עיראק ודיברה את השפות עברית ועיראקית.

בעבר בילדותו סבי גר בירושלים ולמד בבתי הספר השונים אוסישקין וכ"יח – כל ישראל חברים. הוא מאוד אוהב לשחק בבית הספר ואחרי בית הספר כדורגל. סבי אז היה תלמיד בינוני, הוא אהב מאוד לעשות שטויות אבל כשהיו שולחים אותו למנהל, הוא היה "משחק אותה" תלמיד טוב וחמוד, עד שהזמינו את ההורים שלו והוא קיבל עונש חמור מאוד. לאחר העונש הוא הבטיח להוריו שיתנהג יפה, ובאמת לאחר מכן הוא התנהג יפה.

השירות הצבאי של סבא

סבי בעברו שירת בחיל תותחנים והיה חלק ממלחמות ששת הימים, יום הכיפורים ומלחמת לבנון הראשונה.

הכרות, נישואים ובניית המשפחה

סבי הכיר את סבתי ז"ל בשנת 1968 דרך אחותו, אשר עבדה עם סבתי. סבי וסבתי החליטו להתחתן ביחד אחרי שנה במהלכה היו חברים. נולדו להם ארבעה ילדים וביניהם אמי הבכורה שנולדה בשנת 1973. האירועים המיוחדים שבהם המשפחה חוגגת יחד הם בעיקר ימי הולדת של סבי, בר מצוותבת מצוות וחגים.

יציאה לגמלאות וחוויותיו היום של סבי

לאחר שסבי יצא לפנסיה הוא אהב לטייל עם הנכדים, אהב לבשל ובנוסף שימש כאב בית באוניברסיטה העברית. סבי כיום אוהב לשחק ברידג' עם חבריו ולשחות בזמנו הפנוי וכמובן – לבלות עם הנכדים.

מסר לדור הצעיר

סבא שלי הוא אדם שעבר חיים קשים עם הרבה מורכבויות בחיים. למרות הכל הוא התגבר על כל הקשיים והקים משפחה גדולה ומאושרת.

מוסר ההשכל שאני לומד מסבא שלי הוא לא לוותר לעצמי בחיים ולעשות את הדברים בצורה הטובה ביותר שאני יכול.

בנוסף, סבא שלי תמיד אומר לי שאני יכול להשיג כל מה שארצה אם אעבוד קשה ולא אוותר. המסר הזה מלווה אותי מאז שאני ילד קטן וילך איתי לכל החיים.

סבא עם כל נכדיו ביום הולדתו

הזוית האישית

עידן הנכד המתעד: לי ולסבי היתה חוויה טובה, מרגשת ומעמיקה. אני מאחל לסבא שלי בריאות ושנמשיך להיפגש עם כל המשפחה, עד 120. סבי איחל לי להמשיך לגדול, להילחם ולהשיג את המטרות שלי מבלי לוותר לעצמי.

ערכים
תמיד צריך לכבד את מי שעומד מולי וצריך סובלנות לכולם.

”לא כל הנוצץ זהב" - דברים שנראים טובים ויפים בהתחלה עלולים להתברר כבעלי תכונות אחרות“

”סבא הוא אדם שעבר חיים קשים עם הרבה מורכבויות בחיים. למרות הכל הוא התגבר על כל הקשיים והקים משפחה גדולה ומאושרת“