סבא ויוי נרתם לפעילות ציבורית

עידו ואורי עם סבא ויוי
תמונה מהחתונה של שרה וויוי
הסיפור של עמישדי נחום

סבא נחום עמישדי (ויוי) נולד בלוב בעיר טריפולי לבית דתי וציוני. סבי סיפר לכל המשפחה על סבא רבא יצחק וסבתא  רבתא אידה, לבית משפחת כהן.
לאחר הכרזת המדינה בשנת 1948 יהודים רבים החלו לעלות לארץ ישראל מכל התפוצות. ביניהם היו שני האחים הגדולים של סבא ויוי, שעלו לארץ לבד ללא הוריהם. לאחר מכן, כל המשפחה של סבא ויוי עלו לארץ ישראל בשנת 1952. המשפחה של סבא ויוי נקלטה במעברת באר יעקב ובהמשך קנו שם בית.

סבא ויוי וסבתא רבתא אידה
האחים של סבא ויוי החלו לעבוד לאחר שסיימו את השירות הצבאי. סבתא רבתא אידה נחום למשפחת כהן נרשמה ללימודי אחיות בבית חולים שמואל הרופא. לאחר מכן, החלה לעבוד כאחות בבית חולים. סבא רבא יצחק נחום עבד בעבודות חופשיות וגננות.

סבא ויוי למד בבית-הספר "הדרים" בבאר יעקב ולאחר מכן סיים את התיכון ב"גימנסיה ריאלית" בראשון לציון. סבא היה הולך לאחר שעות הלימודים לתנועת "הנוער העובד". לאחר לימודיו, התגייס לצבא ושובץ בחיל המודיעין. לאחר השרות הצבאי, סבי התגייס למשטרת-ישראל ושירת בנמל בן-גוריון.
פעילות  ציבורית
סבא ויוי נרתם לפעילות ציבורית ונבחר להיות יו"ר מועצת פועלי באר יעקב בשנת 1977-1998. במסגרת תפקידו פעל למען העובדים והיה נציג ציבור בבית הדין לעבודה. כמו כן כיהן כחבר מועצה מקומית בבאר יעקב במשך 10 שנים, פעל לפיתוח היישוב והגברת החינוך והתרבות, היה בין יוזמי בניית המתנ"ס, פיתוח הספרייה, לשם מתן פעילות חוגים והופעות לתושבי היישוב.

לא מפסיק ללמוד
סבא ויוי נפגש עם מנהיגי הארץ וכן נסע במשלחת לירדן לאחר חתימת הסכם השלום ונפגש עם מלך ירדן חוסיין. לאחרונה, למרות גילו (כבן 70 שנה), הוא סיים קורס גישור, במטרה להמשיך להיות פעיל בפעילות ציבורית. היום סבא שלי פנסיונר שמנחיל את מורשת ומנהגי בית סבא כפי שסבתא וסבא רבא העבירו להם.

חפצים שעוברים מדור לדור
במשפחתו של סבא ויוי ישנם חפצים שעוברים מדור לדור כבר למעלה מ-6 דורות: שופר, 19 הספרים שכתב סבא רבא של סבא ויוי, ומגילת אסתר .

ישוב זמני לעולים חדשים שעלו לארץ ישראל בשנות החמישים.

”המסר הוא תמיד לכבד את האחר, לעזור לאנשים חלשים.“