סבא בנימין ממדאן

כאן סבא שלי בארוע
כאן סבא שלי מנגן בכינור
עבודת חקר על חייו של סבא בנימין

סבא בנימין

סבא שלי קוראים לו בנימין מהדיאן הוא נולד בהמדאן שאיראן.  זהו סיפור של ציונות ועליה נחישות ומאבק להגיע ולהשיג לצד צניעות וענווה……..

סבא בנימין נולד בתאריך 14.4.1935 ובגיל 15 הוא עלה מאיראן לארץ ישראל למשפחתו: סבא רבא אליהו מהדיאן ואשתו אסנת אחיו ואחיותיו: אסתר, שמחה, מרים, שם טוב, האחות הכי קטנה נולדה בארץ ישראל. אמו מולידתו, נפטרה בלידתו ואותה הוא לא זכה להכיר.

הילדות בהמדאן בביתם רחב המידות של סבו אגאצי וסבתו מרים.

המדאן

מחוז המדאן, הוא אחד מ-30 מחוזות איראן, ובירתו העיר המדאן, נמצא בצפון-מערב המדינה. "בעיר המדאן קיים אתר קבורה של מרדכי היהודי ואסתר המלכה, על פי המסורת היהודית והמוסלמית, המזוהה כקבר מרדכי ואסתר". (ויקיפדיה)

פרט באתר המזוהה כקבר מרדכי ואסתר בעיר המדאן

גל מידן משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי ומביא את סיפורו של סבו בנימין.

המדאן
המדאן. רוב תושבי העיר איראנים ודוברים פרסית העיר שוכנת באזור הררי ירוק למרגלות הר אלבנד, המתנשא לגובה 3,574 מטר. העיר במרחק כ-360 ק"מ דרומית-מערבית לטהראן בירת איראן. ויקיפדיה

”צניעות וענווה הדברים החשובים בחיים“