נתינה ללא תנאי

אני איתמר וסבתא
סבתא במדי אחות בשנת 1974
שלושה דורות של רפואה

הקדמה

סבתא אילנה לוי ואיתמר מעוז קצת עלינו… סבתא עובדת בית חולים אחות כבמקצוע ואיתמר תלמיד בית ספר "יצחק נבון" ברחובות. השתתפנו בתוכנית הקשר הרב דורי ואנחנו מספרים על שלושה דורות של רפואה.

דורות המשפחה ברפואה

הראשון שהתחיל את לימודי הרפואה בעירק היה סבא רבא רחמים.

מיד אחריו בתו אילנה – סבתי שלמדה סיעוד בבית חולים קפלן שברחובות בשנת 1972.

לאחריה בנה לירן, דודי, אח של אמא שלי שלמד רפואה בהדסה במקצוע פלמונולוג ולאחריו אחותו רז שהיא אמי שלמדה פסיכולוגיה רפואית.

לימים הם גם נישאו לרופאים, לירן לרופאת ילדים ורז לרופא שיניים (ואחותם הקטנה בחרה במקצוע אדריכלות ועיצוב).

קורות סבא רחמים – יקיר ההסתדרות ברחובות

חולי רחמים יליד בגדד, תושב גאליה

סבא למד את השפה, התאים את עצמו במהרה לתנאי הארץ, והחל לעבוד כרופא. לאחר זמן מה סבא הצטרף להסתדרות העובדים הכללית כחבר שווה זכויות. לאחר שהסתגל סבא לארץ הוא שכר בית ערבי, הרוס למחצה. הבית היה רעוע, ובחורף היו שמים גיגיות על הרצפה לאסוף את מי הגשם, שחדרו לתוך הבית.

באחד מן הימים, כאשר התגורר במעברה, הגיעו לביקור דודו ובתו שושנה, אישה נאה ויפת מראה והם התאהבו והתחתנו. כעבור שנה נולדה בתם אילנה, ולאחר מכן נולד אח לאילנה, צדוק.

בשנת 1956 במלחמת סיני סבא רחמים התגייס לצבא. סבא עבד בבית חולים שדה, הוא כיהן בתפקידו גם במלחמת ששת הימים (1967) וגם במלחמת יום כיפור (1973).

בשנת 1955 עברה המשפחה לעיר רחובות. סבא עבד בקופת חולים כללית, בה מילה את תפקידו במסירות רבה ביותר.

ציטוט  מאת יקירי ההסתדרות במרחב רחובות, דצמבר 2001:

"חולי רחמים יליד בגדד, תושב גאליה, מייצג לגבי ידידיו וחבריו את הנאמנות והמסירות ללא תנאי. הוא פעיל וחבר במועדון הוותיקים בגן רווה. הוא אח מוסמך שעבד בקופת חולים משנת 1951 פעילותו השתרעה על תחומים שונים. בשכונת אושיות כיהן כאח מוסמך רוקח ומזכיר מרפאה והיה אב ואוזן קשבת לאוכלוסייה על גווניה השונים. אותם ימים היה רחמים מוסד בפני עצמו ושמעו יצא למרחקים. בנוסף הוא היה פעיל בקרב בני עדתו וקירב אותם לתנועת העבודה והעשייה ההסתדרותית.

אצל חולי רחמים משולב הכל בעבודה יום יומית עם נועם הליכות, לכן ראוי לקבלת פרס תואר יקיר ההסתדרות".

סבתא אילנה דור 2

סבתא אילנה, התחילה בעבודתה בבית חולים קפלן בשנת 1973 קפלן היה מבנה קטן ורעוע ועם זאת לא היו תנאים לפרטיות בחדר לידה היולדות היו עשרה בחדר אחד הטיפול היה הרבה יותר אישי ופרטני ולא היה מחשוב כמו שיש היום.

יחד עם זאת שילבה עבודה בטיפת חלב בבית ספר, וכן שימשה כאחות אחראית במרפאת מושב גאליה עד שנת 1993.

כעת יצאה לפנסיה ומתנדבת בבית חולים.

ילדיה של סבתא אילנה – עוסקים ברפואה – דור 3

לירן העוסק ברפואה

לירן, תלמיד הדסה ירושלים התמחה כרופא פנימאי וכעת עושה פוסט דוקטורט בקנדה ומתמחה בהשתלת ריאות.

תעודות ופירסומים של לירן:

רז העוסקת ברפואה

רז, מאז בית ספר יסודי תלמידה מצטיינת ביותר. באוניברסיטה למדה תואר שני בפסיכולגיה ועבודת גמר סיימה בבית חולים קפלן כפסיכולוגית רפואית.

קטעי עיתונות על רז:

עץ המשפחה שלנו:

סיכום:

המסקנה של כל שלושת הדורות שלנו היא שמקצוע הרפואה חשוב וחיוני לכלל האוכלוסייה בעולם והוא מקצוע שנותן סיפוק ושמחה בכך שאתה יכול לעזור לאנשים.

"הצלת נפש הצלת עולם ומלואו" .

להציל זה מתנה לחיים.

סרטון שצולם במושב גאליה – אני איתמר וסבתא אילנה מטיילים במושב

הזוית האישית

סבתא אילנה: מאוד נהניתי לעבוד עם איתמר נכדי, למרות שהדור הצעיר הוא דור שונה ואחר מאיתנו. היה לי כיף לשבת עם נכדי. קינאתי לראות את מהירות העבודה שלו עם המחשב. במהלך העבודה למדתי על איתמר שהוא ילד נבון, בעל דרך ארץ, מכבד את הזולת באשר הוא. בעל ערכים אנושיים.

אני מאחלת לאיתמר: שיהיה תמיד בריא , תמיד שמח ובן אדם טוב (עם כל המשתמע).

איתמר: גם אני מאוד נהניתי ואהבתי להיות ביחד עם  סבתא ולגלות על הרפואה. אני חושב שהדור הישן מגניב למרות שלא שיחקו פורנייט כל היום. למדתי על סבתא במהלך העבודה שהיא לא הפסיקה לעזור לאחרים בכל מהלך חייה.

אני מאחל לסבתא להמשיך לעזור לאחרים ולחיות עד גיל מאוחר.

יקיר ההסתדרות