נס של סוס

מרכז קליטה דורה נתניה
סבא על הסוס
סיפור הצלה של סוס

סבי נולד בארצות הברית למשפחה ציונית, אוהבת ארץ ישראל שואפת לעלייה, אשר חינכה את ילדיה לאהבת העם והארץ. כשסבי היה כבן שנתיים הצליחו במאמץ רב לממש את חלומם ולעלות לא"י. בעת עלייתם נתקלו בקשיים רבים, בתחילה היו במחנה דורה ליד נתניה ולאחר מכן התיישבו במושב חמד הצמוד לבית דגן.

סבי גדל בילדות מאושרת המחוברת לחי ולצומח, סבי גידל בעלי חיים רבים ומתוכם גם סוס. שמו היה כוכב. סבי מספר כי כשהיה כבן 16 יצא כהרגלו לרכיבה על הסוס בשדות העוטפים את חמד. יום אחד בשעת הרכיבה הסוס נעצר. לא הסכים לזוז, סבי ניסה להזיזו בכל האמצעים שהיו בידו, אך הסוס לא זז. סבי ירד לבדוק מה קורה ומה שהתגלה היה מדהים . הסוס (וסבי עליו) עמדו על סף בור עצום, תהום פעורה אשר הייתה מכוסה בעשבייה. עוד צעד אחד ולא רוצה לחשוב מה היה יכול לקרות.

סיפור נוסף קצת פחות הירואי:

סבי רכב פעם נוספת, במהלך הדהירה עפו משקפיו, סבי הרכיב משקפיים בעלי מס' גבוה, ולא יכול היה להמשיך בדרכו. ירד מהסוס והחל לחפש. בהררי הדיונות, מחט בערימת שחת. הסוס עמד וחיכה לו במשך שעתיים!! עד שמצא את המשקפים.

אחריות
קח אחריות על מעשיך