ניסיון החטיפה בילדותי בבגדד

פייגי ושושנה
שושנה
ילדה קטנה מסתובבת לבד, נער ערבי מנסה לחטוף אותה וזקנה ערבייה מצילה אותה

שמי שושנה סדרס. נולדתי בבגדד שבעיראק לבית משפחת חקוקי בתאריך 8.5.1941.

זכרון מאוד חשוב עבורי הוא מילדותי בעיר בגדד, זיכרון אותו כל המשפחה זוכרת. כשהייתי בת 7 הלכתי ברחוב בבגדד וניסה לחטוף אותי נער ערבי. המזל היה שאישה מאוד מבוגרת תפסה אותי וברחתי. הרגשתי חסרת אונים באותו הרגע, לא ידעתי מה יהיה עכשיו, מה הוא יעשה לי, אולי יהרוג אותי? חשבתי על המשפחה שלי, על מה תגיד אימא שלי, על מה יאמרו כולם. באותם רגעים היה לי לחץ מטורף בכל הגוף הרגשתי שזה נגמר. "אלוהים תציל אותי" אמרתי לאחר שאישה שחררה אותי והצילה אותי. היא החביאה אותי אצלה עד שיסתלק. הגעתי לבית בפחד גדול, סיפרתי לאימא שלי ואמי לא שלחה אותי יותר לבד.

לארץ עלינו בשנת 1950, כחלק ממבצע "על כנפי נשרים". "מבצע על כנפי נשרים הוא מבצע העלאתם של יהודי תימן ויהודי עדן לארץ ישראל כחלק מעליות חיסול גלויות בשנים 1949 ו-1950. המבצע כונה כך מתוך ספר שמות, פרק י"ט, פסוק ד': "ואשא אתכם על כנפי נשרים, ואביא אתכם אלי". המבצע כונה גם מבצע מרבד הקסמים." (ויקיפדיה)

שושנה סדרס

הזוית האישית

שושנה סדרס השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי פייגי ציפורה שלום. התכנית נערכה באולפנת צביה בעפולה, התשע"ט.

חוסר אונים
היעדר יכולת, אזלת יד, חולשה.