נולדתי במרוקו

יובל וליהי עם תמר במחשב
עוד פגישה
כילדה היה לי קל להיקלט בישראל
סבי הגיע למרוקו כיתום, המוצא שלו היה פולני. משפחה אימצה אותו עד גיל שמונה עשרה. בכפר הכיר את סבתי והם נישאו. נולדו להם שני בנים ושתי בנות. אחד מילדיהם היה אבי. כשהתבגר אבי הוא נסע לקזבלנקה ושם הכיר את אמי אסתר. במרוקו נולדו להם חמישה ילדים. הם היו ציוניים, גם לאור העובדה שבמרוקו אז לא היה כל כך טוב ליהודים. הם החליטו לעלות. היה צריך לעשות את זה בסתר. קודם עלינו על סירה שלקחה אותנו עד לצרפת ומשם באונייה לישראל. אימא הייתה בהריון ואחד מאחיי נולד באונייה. הגענו לארץ לשער העלייה.
היה שם מאוד קשה. המדינה הייתה ענייה, תקופת הצנע. לא היה מספיק מזון וגם מים מעט והיה מאוד צפוף. אבל אני כילדה לא כל כך הרגשתי את זה. אהבתי לשחק עם חברותי בקלאס, חמש אבנים, לקפוץ על חבל וגומי, לשחק בתופסת ומחבואים. גם בובות היו לי.
אחרי שנתיים בשער העלייה הגענו למעברה במגדל העמק. שם למדתי בשני בתי ספר – האחד שלום עליכם והשני יוספטל. הייתי טובה בשיעורי ספורט, הייתה לנו מורה שמאוד אהבנו אותה כי היא הייתה מצטרפת למשחקים שלנו. אחר כך התחתנתי והיום יש לי נכדים.

שער עלייה
שער העלייה היה מחנה מעבר זמני לעולים שהגיעו לארץ בשנות החמישים