נדבקתי בחיידק הציונות

מאי עם סבא וסבתא
שאול ביום חתונתו
לאבי היתה חנות תבלינים בעירק ולי חנות לחלקי חילוף בישראל

נולדתי בעיר בגדד בעירק למשפחה יהודית בשנת 1935. הנני בן שני מתוך תשע אחים.
לאבי הייתה חנות לממכר תבלינים בשותפות עם אחיו.
בגיל 13 נדבקתי בחיידק הציונות והעלייה לארץ. מאחר ועדיין לא הגעתי לגיל בגרות נאלצו הוריי לנסוע איתי לעיר רומאדי בצפון ליד הגבול הטורקי, ושילמנו 100 דינר לרשם, שזהו סכום כסף רב, כדי שישנה את גילי ל-18 וינפיק לי תעודת מסע. הייתי ילד שנראה גדול לגילו.
בשנת 1951 עליתי בגפי לארץ עם שתי בנות דודות למחנה שער עליה ולשם הגיע דודי לקחתני לביתו. חודש ימים עבדתי בעבודה מזדמנת עד שניגשתי לבית המשפט לתיקון גילי בחזרה. לאחר דין ודברים השופט הסכים לרשום שגילי 14 וכך קפצתי שנה. כאשר תם ההליך התחלתי לעבוד בבוקר במוסך ובערב למדתי בבית ספר אורט מכונאות רכב עד לקבלת תעודת הסמכה.
פנקס עובד
הורי שלחו עם אדם כסף על מנת שאקנה עבורם בית. האדם התל בי ובדודי וגנב את כספנו וכשהורי הגיעו עם המשפחה ארצה נאלצנו להתמודד עם מצב קשה ובמקום בית קנינו צריף בפג'ה ליד פתח תקווה.
בינתיים התגייסתי לצבא לחיל חימוש ועסקתי במכונאות. עם סיום השרות עבדתי בסולל בונה במחצבה.
לאחר מכן פתחתי מוסך עם שותף וכאשר נישאתי פתחתי חנות לחלקי חילוף עבדתי בה כ-40  שנים. לפני שנתיים פרשתי לגמלאות בגיל 76. במשך שנות נישואיי נולדו לנו שלוש בנות מקסימות, שלושתן סיימו תואר שני באוניברסיטה והן עובדות לפרנסתן במקצועות שלמדו.

לי ולרעייתי יש ארבעה נכדים מהם הננו רואים נחת. אנו משפחה מאוד קרובה ושמחה בחלקה.

גמלאות