מתונסיה לישראל

סבא גילברט ושירה הנכדה במפגש הקשר הרב דורי
סבא גילברט בצעירותו
סיפור עלייתי לארץ הקודש

שמי גילברט זיתון, נולדתי בתוניסיה בתאריך 02/09/1945 בעיר ספקס (sfax) אשר בתוניסיה. אספר לכם את סיפור העליה שלי מתוניסיה לישראל.

בתוניסיה למדתי עד כיתה ה' בבית ספר צרפתי בשם אלכסנדר דיומה. בתחילת שנת 1955 היה ברור לנו שהשלטון הצרפתי בתוניסיה עומד להסתיים ולכן כל היהודים חשבו שכדאי להם לעזוב את הארץ לפני שהערבים ייקחו את השלטון. חלק גדול מהיהודים עזבו לצרפת וחלק לישראל, כולל חלק מהמשפחה שלי. נסענו באנייה איטלקית לנפולי שבאיטליה ומשם באנייה ישראלית לארץ הקודש.

סבא גילברט בצעירותו

תמונה 1

האנייה האיטלקית הייתה נוחה חדשה ומפוארת. הנסיעה בה הייתה בת יום אחד בלבד ולכן לא עשינו הרבה מלבד להסתובב עליה. לעומת זאת האנייה הישראלית הייתה מיושנת וצפופה והנסיעה בה הייתה חמישה ימים ארוכים ולא נעימים. הילדים היו משחקים על הסיפון כדי להעביר את הזמן. בזמן הנסיעה היו לנו קשיים כגון: למידה והבנת השפה העברית שנראתה לנו זרה מאוד, חוסר ידע על המדינה ועוד.

סבא גילברט מספר את סיפור עלייתו לארץ ישראל במפגש בתכנית הקשר הרב דורי

תמונה 2

הגענו לחיפה ומשם שלחו אותנו במשאיות לישוב בשם פורייה נווה עובד. שם התחלנו ללמוד בבית ספר ממלכתי. לאחר מכן למדתי בבית ספר מקצועי, אשר למדתי שם מקצוע חרטות, ריתוך ומסגרות, וכמו כן גם מקצועות רגילים. בתום שלוש שנות לימודים התגייסתי לצה"ל. כעבור שנתיים לאחר סיום שרותי בצבא, התחתנתי ונולדו לי שלושה ילדים, בת אחת ושני בנים.

לסיום אני שמח שלקחתי חלק בתכנית הקשר הרב דורי ואני מקווה שנהניתם מהסיפור.

סבא גילברט: אני שמח שלקחתי חלק בתכנית הקשר הרב דורי, התרגשתי לספר את סיפורי לנכדתי.