משפחתי – סמדר יהוד

סבתא סמדר ואני
מוצא - ילדותי – בגרות

שמי סמדר ואני בת להורים יוצאי תימן.

אבי שלום גוזי היה רב גדול ומקובל ידוע בתימן.

אמי ממשפחת מסאמי והוריה הגיעו לארץ בשנת 1935 וגרו בשכונת הכרם בתל אביב.

הורי התחתנו בתימן והגיעו לארץ עם אחותי יונה ואחי אברם, בשנת 1944 לאחר מסע באוניה מנמל עדן שבתימן לאלכסנדריה במצרים.

משם ברכבת שהגיעה לארץ ישראל.

בארץ הם התיישבו בשיכון חקלאי כפר הדר שהיום נקרא שכונת גני צבי. פה נולדו להם עוד 2 ילדים גבריאל ואני בת הזקונים.

היה לנו משק עזר שבו גידלו הורי פירות וירקות וכן מטע של קאת( גת) שזה צמח תימני.

ילדותי

למדתי בבית ספר ממלכתי א' ברמתיים. הילדות באותה התקופה היתה ילדות של תום, פשטות, ביטחון אישי ושמחה גדולה מהדברים הקטנים.

את דלתות הבתים לא נעלו, הבתים היו פתוחים ללא הזמנה לכל אחד מהשכונה. כולם היו חברים של כולם ושיחקנו משחקי חברה בבתים ובחוץ.

בבית הספר היה לנו מסדר כל בוקר שבו שרנו ולאחר מכן נכנסנו לכיתות. אני הייתי בדרך כלל הקריינית והזמרת. בהצגות שיחקתי בתפקידים ראשיים.

בגרות

לימים נישאתי ונולדו לי 5 ילדים. לאחר שגדלו החלטתי שזה הזמן לעשות את שאהבה נפשי והלכתי ללמוד תיירות. אני מדריכת טיולים 15 שנים ביוון בספרד והאיים הקנריים איטליה וסיציליה בניו זילנד ואוסטרליה וברוסיה ונהנית מעבודתי מאוד עם המטיילים הישראלים וכל פעם אני מגלה מחדש שאין כמו העם שלנו והעולם המדהים והיפה לא משתווה לארצנו הקטנה היפה והמיוחדת.

ציטוט

"אתה לעולם לא תוכל לחצות את האוקיינוס, אם לא יהיה לך את האומץ להיפרד ממראה היבשה" / כריסטופר קולומבוס

הזוית האישית

סמדר: פרויקט מאוד חשוב וחוויה יוצאת דופן מאוד נהניתי לעבור את התהליך עם שירה נכדתי האהובה שירה אני מאוד נהנתי להיות עם סבתא לעבוד ולחקור איתה על המשפחה שלנו למדתי על העלייה של הדורות הקודמים.

שירה: אני מאוד נהנתי להיות עם סבתא לעבוד ולחקור איתה על המשפחה שלנו למדתי על העלייה של הדורות הקודמים.

קאת( גת)
קאת נאכלת או גת (שם מדעי: Catha edulis) הוא צמח ממשפחת הקלסטריים שעליו משמשים ללעיסה, בין השאר לשם מיצוי החומרים הפעילים בעלים, קאתין וקאתינון, המשפיעים על מצב הרוח. בישראל הצמח מכונה לרוב בשם גת[2].

”"אתה לעולם לא תוכל לחצות את האוקיינוס, אם לא יהיה לך את האומץ להיפרד מהיבשה"“