משפחתי הגדולה והמלוכדת

יהודית צרויה ועופרי מארש
יהודית עם בעלה במסיבת האירוסין (1967)

שמי יהודית צרויה. נולדתי בתאריך 9.7.1946 במרוקו בעיר פאס. ועליתי ארצה בשנת 1951.

הזיכרונות שלי מהילדות:

מאד אהבתי לשחק עם חברות בחוץ וגם להכין כל מיני יצירות שונות ולעשות תיאטרון בובות.

עלינו ארצה בשנת 1951. הייתי בת 5 שנים. עליתי עם ההורים ו- 3 אחי. הגדול מרדכי, היה בן 7, אני- יהודית – הייתי בת 4, שלמה היה בן שנתיים, גבי היה בן 9 חודשים. ההורים: יהודה יליד 1919, אמא – גרציה – ילידת 1925.

%d7%90%d7%99%d7%9e%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%99%d7%94%d7%95%d7%93%d7%99%d7%aa-1975

אמא קוראת עיתון ביום שבת בבוקר (1975)

%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%97%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%91%d7%a2%d7%9c%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%99%d7%94%d7%95%d7%93%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%9e%d7%a8%d7%95%d7%a7%d7%95

משפחה של בעלי במרוקו. בעלי עומד יחד עם אביו. מצד ימין יושבים: אח, אמא, דודה, אחות של בעלי ובני דודים.

עלינו באנייה והגענו למעברה שנקראת נטעים וגרנו באוהלים עם ריצפה חולית.

בימי שישי בערב שאבי הלך לבית הכנסת היה לי דלי קטן שהייתי ממלא אותו מים ומשקה את כל הרצפה מסביב לשולחן לפני עריכתו לארוחת ערב שבת.

אחרי שלושה חודשים עברנו לגור בצריפים מעץ. אחרי שלוש שנים עברנו למושב שנקרא ברוש. 1960 עברנו לגור בקריית גת. למדתי בבית ספר במושב עד כתה ו', ואז עברנו לגור בקריית גת. שם למדתי בבית ספר ”משואה".

%d7%99%d7%94%d7%95%d7%93%d7%99%d7%aa-%d7%a2%d7%9d-%d7%91%d7%a2%d7%9c%d7%94-%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%97%d7%aa%d7%94-1973

הוריי, אחים, אני, בעלי ואחד הילדים שלי (1973).

יש לי שלוש אחיות ושישה אחים. אני הילדה הגדולה בבית ולכן נדרש ממני לעזור בכל מטלות הבית. בגיל שבע כבר ידעתי להכין חביתות לאחים שלי ולעזור בניקיון הבית יחד עם אמא.

בילדותי אהבתי לקפוץ על חבל, לשחק בגולות, לשחק בחמש אבנים. אני נהנית מעבודה בגינה, לנקות את העשבים, להכין עציצים, לשתול צמחים, להשקות. אוהבת לעשות דברי קרמיקה.

בשנת 2008 יצאתי לגמלאות מעבודה (מרשות הנמלים נמל אשדוד) ועשיתי קרמיקה ופיסול במשך ארבע שנים, ביתי מלא יצירות של עבודתי.

אחר הצהריים אני קוראת, יוצאת להליכה רגלית, מטלות של הבית, בימים מסוימים נוסעת לעשות בייביסיטר לנכדים, משחקת איתם ומכינה להם אוכל ועושה איתם עבודות יצירה.

אני אוהבת לאכול דגים, ירקות טריים או מאודים או בתנור, אבוקדו, עוף בתנור, מרקים שונים.

יש לי שלושה בנים. לבכור קוראים יוני, בן ארבעים ושמונה, השני עמיר בן ארבעים וארבע, השלישי רן בן ארבעים. יש לי שמונה נכדים: ליוני יש ילד גדול בן שמונה עשרה, ושתי בנות בגיל שש עשרה ושתיים עשרה. לעמיר יש ילד גדול בגיל שלוש עשרה, השני בגיל עשר, השלישי בן שש. לרן יש בת בגיל ארבע, ובת בגיל שנה וארבעה חודשים.

ביתי מלא יצירות של עבודותיי בקרמיקה ופיסול.

תאטרון בובות
תאטרון בובות הוא תחום באמנות התאטרון בו משתמשים בבובות להצגת הצגה. קיימים סוגים רבים של תאטרוני בובות, ומגוון גדול של בובות המופיעות בהם. בדרך כלל, הבובות מפוסלות או יצוקות, לעתים אלה בובות פשוטות ביותר ולעתים יצירות מורכבות. מפעיל הבובות עשוי להפעילן ישירות על ידי אחיזתן בידיו, בעקיפין בעזרת חוטים, בעזרים מכניים אחרים ואף בשלט רחוק אלקטרוני. בובות-על-חוט מכונות בשם מריונטות, כינוי שמקורו במחזה נוצרי דתי מימי הביניים על חיי מרים הצעירה, אם ישו. ההבדל הכללי בין תאטרון בובות לבין מופע בובות אוטומטי הוא בכך שהמופע התאטרון מופעל על ידי בני אדם, בעוד שהמופע האוטומטי מתוכנת מראש.

”היה לי דלי קטן עם מים, הייתי משקה את הרצפה החולית מסביב לשולחן“