משחק שח מיוחד במינו

יונתן עם סבא וסבתא
יונתן עם סבתא לילי
על כלי שחמט שגולפו במיוחד לרגל בר המצווה

מפי סבא פטר: "נולדתי בשנת 1946 בעיר ליברץ שבצ'כיה ובשנת 1949 עליתי לארץ ישראל. כשהייתי בן שלוש עשרה כבר גרנו בישראל וחגגו לי בר מצווה. לאירוע הגיעו הוריי ואחיותיי ובני המשפחה שחיו בישראל: הדודים אורי והרמה ובתם נעמי. יתר בני המשפחה חיו בצ'כיה ולא הגיעו, מכיוון שאסור היה לצאת או להכנס למדינה זו באותם השנים. בני משפחתי מצ'כיה: סבי וסבתי, דודי ודודותיי אשר התגוררו בצ'כיה שלחו לי ברכות ומכתבים.

סבא (מצד אימא) ברונו היה נגר ולבר המצווה הוא גילף במיוחד כלי שחמט ולוח עץ ושלח לי בתוך קופסא, מתנה אשר מאוד הפתיעה ושימחה אותי. כלי השח והלוח מגולפים בצורה יפה ומדוייקת להפליא ושיחקתי בו המון. גם עם ילדיי המשכתי ושיחקתי בו, והוא משמש לי השראה לקשר המשפחתי שלנו.

שמחתי שהייתה לי אפשרות להראות לך, יונתן נכדי, את המשחק ולשחק בו יחד. שח הוא משחק מעניין ומצריך מחשבה מעמיקה ואני שמח שהוא מצא חן בעיניך! המשחק גם מהנה וגם מסמל עבורי את הקשר המשפחתי. אשמח תמיד לשחק איתך יונתן.

שלך,

סבא פטר

יונתן עם סבא וסבתא ומשחק השח שהגיע מצ'כיה לבר המצווה של סבא פטר

סבתא לילי וינר (דניאל בעבר) נולדה בבגדד שבעיראק בשנת 1945 ועלתה לארץ בשנת 1951.

יונתן: נהניתי מהמפגשים ומהסיפורים של סבא וסבתא.

יונתן עם סבתא לילי

שחמט
שחמט הוא משחק לוח אסטרטגי אבסטרקטי וענף ספורט המיועד לשני שחקנים. זהו אחד מהמשחקים השכיחים והמורכבים ביותר הקיימים בתרבות האנושית. המשחק מקובל ברחבי העולם כתחביב וכספורט תחרותי כאחד. אדם העוסק במשחק שחמט באופן מקצועי נקרא שחמטאי. (ויקיפדיה)

”המשחק גם מהנה וגם מסמל עבורי את הקשר המשפחתי. אשמח תמיד לשחק איתך יונתן“