מרק בניסטי- השתתפות במלחמת יום הכיפורים

תמונה עם מנהלת ביה"ס שהגיעה לצפות בעשייה
ההצטיידות למלחמה
מלחמת יום כיפור

שמי מרק בניסטי נולדתי בשנת 1949 ברבט שבמרוקו, נולדתי לוידה ושלמה בניסטי, בן שני. עליתי לארץ בשנת 1963. בשנת 73, בזמן התפילה ביום כיפור, הוקפצנו ללחימה.

ביום הכיפורים, התפללנו כולנו בבית הכנסת, ובסביבות השעה 12:00 בצהריים, התחלנו לראות מכוניות נוסעות בכבישים. ידוע שיום הכיפורים זה יום קדוש ליהודים ולא נוסעים ולכן הבנו שמשהו קורה. לפתע, הודיעו לנו שקורה משהו בסיני וכולם רצו לבתים ופתחו רדיו. שמענו את הסיסמאות של גיוס חיילים למילואים. מרגע שקיבלתי את הסיסמה שלי, התארגנתי ויצאתי לשדה תימן, הבסיס בו שירתי, בסמוך לעיר באר שבע. מיד התחילו להצטייד בנשקים ובמדים ולקבל הוראות.

לאחר ההתארגנות, ירדנו לסיני והגענו עד "טסה". עצרנו שם עקב ההפגזות הקשות ונשארנו שם כחודשיים וחצי. לאחר מכן התחלנו להתקדם לאט לאט לכיוון התעלה  והגענו עד "פאיד", שדה התעופה המצרי . התמקמנו שם עד שקיבלנו הודעה שניתן להמשיך. נשארנו במקום כארבעה חודשים ולאחר חודשים של לחימה קשה, חזרנו לארץ.  וכך הגיעה לסיומה מלחמת יום הכיפורים, שהייתה מלחמה קשה מאוד, בה ספגנו אבדות רבות.

הזוית האישית

מסבא למדתי על עלייתו ממרוקו, על הגיוס לצבא ועל השתתפותו במלחמת יום הכיפורים. סבא ריתק אותי ברגעי המתח מרגע ההודעה על המלחמה, בעודם מתפללים בבית הכנסת, ועד לרגעי הלחימה בסיני. סבא הוא החבר הכי טוב שלי ולאחר הפרויקט אני חשה שהתחברתי אליו אף יותר.

תעלה
חפירה ארוכה וצרה