מפגש מרגש בישראל

יפה עם ילד בו היא מטפלת ונכדתה
בפורים יפה התחפשה לאישה פרסית
ילדותי, משפחתי, בית ספרי, חבריי, העלייה לארץ, עיסוקיי ותחביבי. כל חיי בסיפור אחד

נולדתי ב-1947 באירן, פרס, להורי שושנה ורחמים, שנולדו גם הם בפרס. דיברנו בפרסית. אני זוכרת שביתי היה קטן עם שני חדרים. גרתי עם הורי ושני אחיי. היו לנו מאכלים פרסים שעברו במשפחה, כגון אורז עם ירקות ועוד מאכלים מיוחדים עם ירק. לא היו לנו מנהגים מיוחדים, מנהגינו היו דומים למנהגים כיום. למרות שהייתי יהודייה, התייחסו אליי ואל משפחתי יפה והיו לי הרבה חברות מוסלמיות. עליתי לארץ לבד בגיל 20. הגעתי במטוס מאירן לישראל. המקום הראשון בו הייתי בארץ הוא תל-אביב. חברה שלי מבית הספר בפרס עלתה לפניי לארץ. לאחר 10 שנים בהן לא התראינו נפגשנו שוב בארץ ישראל. שתינו עדיין נמצאות בקשר ואנחנו חברות מאוד טובות! אני ובן זוגי נפגשנו בישראל. התחתנו ב-1975 בתל אביב ברבנות. אני זוכרת שהמסיבה הייתה קטנה. לכבוד החתונה היינו מקבלים חפצים לבית ובעיקר כלי מטבח, כגון צלחות, סכו"ם ועוד. שנה לאחר החתונה נכנסתי להריון. אמא שלי באה לבקר ואחרי חודש חזרה לפרס. אני הייתי מטפלת ואני עובדת בכך עדיין, זהו עיסוקי היחיד שתמיד עבדתי בו. אני אוהבת מחשבים, סריגה ותפירה. אני מאוד אוהבת גם לשמוע שירים ולדבר בפייסבוק ובסקייפ במחשב. ואלו היו חיי…

אליאנס
רשת בתי ספר יהודיים-צרפתיים ברחבי העולם