מפגשי השבת חשובים לנו

סבא חיים וסבתא
אני ואישתי בשדה הפרחים
סיפור החיים של חיים נתניאל אשר עלה לארץ מגרמניה עם הוריו לחיפה

שתוקעים באדמה, במחניים ובמלחמות רחוב בחצרות. חוויות מיוחדות שאני זוכר בילדות הן הקמת המדינה. הרגשתי שזאת זכות לחיות בזמן שכזה.

השבת
שבת בשבילי היא שמירת האיחוד המשפחתי, הפגישה של המשפחה, המנהגים והמסורות מבית אבא, כולל הקידוש והמאכלים המסורתיים. בכל ערב שישי אנו עורכים את השולחן הארוך בצורה חגיגית ומחכים למשפחה. אנו מקפידים לעשות קידוש על מנת לשמור את המסורת. אנו לא משפחה דתית אבל שומרים על מנהגי בית אבא וסבא. בשבת אנחנו אוכלים מאכלים מיוחדים: מרק חם, לא מוותרים על דגים, ובחורף חמין שכל הנכדים אוהבים. המרק המפורסם של סבתא והקידוש מייחדים את השבת שלנו. הפגישות המשפחתיות בארוחות שבת ובחגים חשובות מאוד אצלנו.
יובל מסכם את הקשר הרב דורי והביקור בבית התפוצות
נהניתי מאוד ללכת לבית התפוצות, היה שם מידע רב על העבר של כל ישראל ולמדתי דברים חדשים על סבא. אהבתי גם את המוזיאון. אני מקווה שיעשו עוד פרויקטים כאלה.

היידלברג
עיר במדינת באדן-וירטמברג בגרמניה, עיר מתויירת באזור הררי יפה