מעשה באקדח

בבית התפוצות
במפגש הראשון
באותה התקופה האנגלים שלטו בארץ

סבא אליעזר נולד בשנת 1939 בירושלים, סבא מספר על אירוע שקרה לו כשהיה בן עשר, בזמן שלטון האנגלים בארץ:

רקע: תקופת המנדט הבריטי בישראל

"המנדט הבריטי מטעם חבר הלאומים על פלשתינה (א"י), המוכר בעברית בשם המקוצר "המנדט הבריטי" או פשוט "המנדט", הוא מנדט חבר הלאומים (ייפוי כוח) שהוענק לבריטניה על ידי חבר הלאומים, בין היתר, על מנת לסייע ליישוב היהודים ולהבטיח את הקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, ברוח הצהרת בלפור ועל פי הנאמר בכתב המנדט. הבריטים שלטו בארץ ישראל (פלשתינה) בין קיץ 1917 למאי 1948". (ויקיפדיה)

סבא מספר:

"כאשר הייתי בן 10 היו האנגלים ששלטו אז בארץ. הם היו מטילים מדי פעם עוצר על התושבים. עוצר פרושו שאסור לאנשים לצאת מפתח בתיהם ולהסתובב ברחובות. בזמן העוצר, היו האנגלים עוברים מבית אל בית, ומדירה לדירה, ומחפשים כלי נשק בלתי חוקיים.

באחד הימים, הגיעו גם לדירתנו. אבי סבא מאיר, שהיה איש מחתרת אצ"ל (ארגון צבאי לאומי) החזיק בבית אקדח. כשהאנגלים נכנסו לחצר הבית, נתנה לי אמי את האקדח, וביקשה שאלך להחביא אותו במחבוא בטוח בשכונת מאה שערים, בתקוה כי האנגלים לא יעצרו ילד קטן המפר את העוצר.

ואכן, לקחתי את האקדח, החבאתי אותו בין בגדי והלכתי להטמינו בשרותים הציבוריים בשכונת מאה שערים.

ההימור של אמי, הצליח.