מעצרם של סאול וקלרה ברון

Клара Брон с детьми - Мириам и Львом.
Saul, Klara, Lev,Mira Bron,1920s.
אודות מעצרו והשלכות המעצר של בני הזוג סאול וקלרה ברון

סאול גרגורוביץ' ברון, 25.01.1887 – 21.04.1938. לפני מעצרו עבד כסגן מנהל באיגוד הוצאה לאור ממלכתי, ותפקד כחבר פרלמנט בטומסק. נעצר בתאריך 25 באוקטובר 1937, הוצא להורג בתאריך 21 באפריל 1938. צאצאיו הם בנו ליאו ובתו מרים. אשתו הייתה קלרה אזרייבנה ברון (חיה אזרייבנה חולודבסקיה), נולדה בשנת 1885. עד למעצרה עבדה כמרצה ויועצת המדעית הראשית במכון לכלכלה ולפוליטיקה עולמית שבמוסקבה. נעצרה בתאריך 5.11.1937 ונידונה ל- 8 שנות מאסר ועבודה במחנה העבודה א.ל.ג'.י.ר. כמקורבת של בוגד מדינה. שהתה במחנה העבודה עד תאריך 9.8.1939.

לאחר מעצר הזוג, לב באולוביץ' ברון, בנם של קלרה וסאול ברון, סולק מהאקדמיה הצבאית של חיל השריון וגורש ממוסקבה. מאוחר יותר הצליח והפך למהנדס מפורסם.

С.Г.Брон (25.01.1887-21.04.1938), до ареста занимал должность земестителя директора ОГИЗа (Обьединение государственных книжно-журнальных издательств) при Наркомпроссе РСФСР, М.П.Томского. Арестован 25 октября 1937 г., расстрелян 21 апреля 1938 г. Дети: сын-Лев, дочь-Мириам. Жена – Клара Азарьевна Брон (Хая Азарьевна Холодовская) родилась в 1885 г., до ареста работала старшим научным референтом Института мирового хозяйства и мировой политики в Москве. Арестована 5 ноября 1937 г. и осуждена как ЧСИР к 8 годам ИТЛ, находилась в «АЛЖИРе» до 9 августа 1939 г. 20-е годы.

Лев Саулович Брон (1912-1985), сын Саула и Клары Брон, после ареста был исключен из Военной академии бронитанковских войск и выслан из Москвы. Позже стал известным инженером. 30-е годы.

Алжир Брон К.А.

הזוית האישית

סיפור זה מועלה למאגר המורשת במסגרת שיתוף פעולה בין מוזיאון ההנצחה לקרבנות הדיכוי הפוליטי והטוטליטריזם "אלז'יר" (קזחסטן) לבין מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות, בהנחייתה של רימה אוסמנוב.

А.Л.Ж.И.Р.
Акмолинский лагерь жён изменников Родины - Крупнейший советский женский лагерь, один из трёх «островов» «Архипелага ГУЛаг». Название связано с составом заключённых, значительная часть которых была репрессирована в соответствии с оперативным приказом НКВД СССР.

”Ордер на арест и обыск Клары Азарьевны Брон.“