מעבר בתחנות החיים של סבתי נטליה גורדו

פעילות כללית במסגרת התכנית
פעילות תלמידים במסגרת התכנית
ילדות ומהלך חיים

שמי נטליה גורדו, נולדתי בקטוביץ שבפולין בשנת 1948, בת יחידה לניצולי שואה. בשנת 1950 עלינו לארץ למחנה עולים בשם "שער העלייה" שליד חיפה. משם עברנו להוד השרון לתקופה קצרה. כשהייתי בגן חובה כבר גרנו בתל אביב.

בתקופתי בית ספר יסודי היה עד כיתה ח', לא היו חטיבות ביניים, ומשם הלכתי לתיכון. במשך מספר שנים הייתי בתנועת נוער צופים, עד שהתחילו "מסיבות החברה". אז גם נחתכה הצמה הארוכה שלי לטובת תספורת "הגלגל החיצוני" שהייתה אופנתי בשנות ה-60.

אחרי התיכון התגייסתי לצבא ושירתי ליד הבית, שם ביצעתי תפקיד פקידותי משעמם. חוויה גדילה הזכורה לי מאותה תקופה היא ביקור בכותל, זה היה זמן קצר לאחר כיבושו במלחמת ששת הימים. אחרי השחרור טיילתי בחו"ל, עבדתי כדיילת קרקע באל-על וזה גם איפשר לי לטייל.

אחרי נישואיי נסענו לארצות הברית לשנתיים, שם נולד לי בני הבכור, אסף, בשנת 1974. עם חזרתנו הגענו ישר לרעננה, שם נולדו נדב בשנת 1978 ומתן בשנת 1985. מאז אני גרה ברעננה וממשיכה לטייל בעולם כמה שאפשר.

במשך 17 שנה עבדתי כמדריכה בבית התפוצות עם הרבה עניין והנאה. השנים חלפו מהר, שלושת ילדיי כיום בעלי משפחות ואני סבתא גאה לשמונה נכדים.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בבית הספר לאה גולדברג בכפר סבא, התשפ"א, בהנחיית המורה המובילה ירדן בן-עמי.

שער העלייה
שער העלייה היה יישוב קליטה ומחנה עולים במערב חיפה, ששימש כמחנה מעבר מרכזי לעולים שהגיעו לנמל חיפה בעלייה ההמונית שהחלה מיד לאחר קום מדינת ישראל. המקום שימש כמחנה הקליטה הגדול ביותר של עולים לישראל. שמו הרשמי היה "בית עולים שער העלייה", אך רבים קראו למקום שנים רבות גם "סנט לוקס", בשנת 1958 צורף שטחו לעיר חיפה. (ויקיפדיה)

”השנים חלפו מהר, שלושת ילדיי כיום בעלי משפחות ואני סבתא גאה לשמונה נכדים“