מסע עם הסבתא שלי – מרים ויצפלד

סבתא ואני כשהייתי קטנה
סבתא בילדותה
סבתא מספרת על עצמה

שמי מרים ויצפלד, נולדתי בגרמניה בשנת 1946 ועברתי לארצות הברית למדינת מרילנד בגיל חצי שנה , גדלתי שם. מגן  חובה עד כיתה ו' למדתי בבית ספר יהודי. מחטיבה עד תיכון למדתי במסגרת בית ספר ממלכתי. אני זוכרת מילדותי שהייתה לי הרבה אחריות על האחים שלי, הייתי צריכה לשמור עליהם המון מכיוון שהוריי ניהלו מכולת וחזרו בשעות מאוחרות.

בילדותי

תמונה 1

לאחר מכן למדתי שנה אחת באוניברסיטה, למדתי קורסים בעסקים ופקידות. בשנת 1965 התחלתי לעבוד, הייתי מזכירה בחברת מהנדסים.

העלייה שלי לארץ

בשנת 1969 לקחתי חופש ובאתי בפעם הראשונה לארץ ישראל. פגשתי את המשפחה של אבא שלי וגם את חברים טובים של אבא שלי מלפני מלחמת העולם השנייה. היו להם שני בנים, אני ואחד מהבנים התיידדנו מאוד ואחרי כמה חודשים החלטנו להתחתן וכך עליתי לארץ ישראל בשנת 1970.

רוני ריקנטי: סבתא, היה לי ממש כיף להקשיב לסיפור שלך ולתעד אותו.

סבתא: היה לי כיף לספר לך ולשבת יחד.

בית ספר ממלכתי
בית ספר המוחזק על ידי המדינה ונמצא בפיקוחה.

מרילנד
מדינה במזרח ארצות הברית הגובלת בוושינגטון (מחוז קולומביה), בפנסילבניה, בדלאוור, בווירג'יניה ובמערב וירג'יניה. בירת המדינה היא אנאפוליס. מרילנד היא אחת משלוש עשרה המושבות המקוריות שמרדו בשלטון הבריטי במהלך המהפכה האמריקנית והקימו את ארצות הברית, והייתה למדינה השביעית שאישרה את חוקת ארצות הברית. (ויקיפדיה)

”כשאני מתלוננת על משהו שאין לי, אני מפספסת הזדמנות להודות על משהו שיש לי “