מסע לירושלים

אליענה, לסלי והרווי
סבא וסבתא של לסלי
החיים מלאים בהפתעות - סיפורה של לסלי קליינמן

אני לסלי ג'יל בלינגס, נולדתי בבית חולים בית ישראל בעיר Newark, ניו ג'רזי ארה"ב. ההורים שלי: Beatrice Brody Billings and Irving Billings, נולדו באותו בית חולים.

ההורים שלי

תמונה 1

אני הבכורה מתוך שלוש בנות: דניס ג'ויס (קטנה ממני בשנתיים) ולורי אן (קטנה ממני ב-7 שנים). גרנו בבית פרטי עם 3 חדרי שינה באיזור Weequahic in Newark, איזור יהודי. כשהייתי בת 16 עברנו לבית גדול יותר בדרום אורנג'. לאבי היתה חנות מכולת ואטליז. הוא עבד מאוד קשה שישה ימים בשבוע כדי להביא פרנסה ואמי עבדה בבית יחד עם עוזרת שעבדה ועזרה עם הילדים.

למזלי, אני גדלתי עם ארבעה סבים שגרו קרוב לביתי. הם היו אנשים חשובים לי. ההורים של אמא, Joe and Sadie (Unger) Brody הגיעו מפולין והם הקימו את חנות הבשר של אבי. ההורים של אבא Max and Beatrice (Orlanis) Billings באו מאוסטריה. סבא שלי היה מוכר המון דברים מהאוטו שלו לקיוסקים ותמיד נתן רשות להיכנס לאותו ולקחת משם.

הסבים שלי

תמונה 2

היה לנו אחת מהטלוויזיות הראשונות שהיו בשכונה, היא הייתה רק בשחור לבן וקטנה מאוד. לא היו הרבה ערוצים. לא היו טלפונים חכמים ומחשבים. היה לנו טלפונים קשורים לקיר עם חוט קצר וחייגן. לא היה אפשר לדבר עם הטלפון מחוץ לבית, אלא היה טלפון ציבורי שעולה כסף. שיחקנו הרבה מחוץ לבית עם אופניים, גלגיליות, משחקי קלפים ועוד.. מאוד אהבתי לקרוא והלכתי הרבה לספריה הציבורית קרוב לביתי.

בית ספרי היה קרוב לביתי. הלכתי ברגל ארבע פעמים ביום: קודם לבית הספר לאחר מכן הביתה (לאכול הצהריים) ואז חזרנו לבית הספר ושוב הביתה. בית הספר היה קשוח נורא! כשנכנסנו לבית הספר בשעה 8:30 עמדנו בכניסה בשתי שורות (אחת של בנים והשניה של בנות) ישרות ומסודרות בשקט מוחלט. בנוסף כיבדנו מאוד את המורים וקראנו להם רק אדוןגברת. היינו חייבים לעשות מה שההורים אומרים ולא לענות להם, אחרת היינו מקבלים עונש.

תמונה 3

מוזיקה​: אני גדלתי בתקופת הרוק אנד רול.  אחרי ביה"ס תמיד הייתי רצה הביתה כדי להספיק לראות תוכנית שאהבתי של מוזיקה וריקוד. מאוד אהבתי את Jefferson Airplane, Bob Dylan, Janis Joplin, Laura Nyro. אהבתי אמנות, דרמה, שירה, ריקוד וקריאה. לקחתי גם שיעורי פסנתר אבל לא הייתי ממש טובה, אני ואחותי הלכנו לפיתוח קול וחוג שירה. התקבלתי לאקדמיה למשחק בניו יורק. הלכתי כל שבת באוטובוס לבד לניו יורק סיטי, נורא נהנתי שם.

כשהלכתי לאוניברסיטה למדתי פסיכולוגיה וחינוך. לאחר האוניברסיטה עברתי לסן פראנסיסקו, עבדתי בשעות היום ולאחר מכן ביליתי וטיילתי באזור. הייתי גם באודישין ל מחזמר Hair. כמעט התקבלתי אבל בסוף לא. האודישן היה מאוד מרגש, ובכלל כל הזמנים בסן פראנסיסקו היו מרגשים.

לאחר מכן עברתי לניו יורק סיטי ועבדתי במשרד פרסומות. פגשתי הרבה אנשים מעניינים ומצאתי קהילה טובה שלמדנו יחד איתה מדיטציה, טאי צ'י ולמדנו להיות אנשים יותר טובים ושמחים. בקהילה הזאת פגשתי לראשונה את בעלי הרוו. תכננו לעבור לאי יחד עם הקהילה וקנינו את האדמה, אך בסוף זה לא עבד ורק שישה אנשים הגיעו לאי, אני והרווי בניהם. לאי קוראים אנדרס, שייך לקולומביה בדרום אמריקה. האי מאוד יפה אבל קצת פרימטיבי, לא היה כל הזמן חשמל ומים זורמים, לא היו מכונות כביסה (רחצנו את הבגדים בבאר). נשארנו באי כמעט שנה וזה הכין אותנו טוב לעלייה.

אחרי שסבי נפטר הוא השאיר לי ירושה של כסף והחלטנו לנסוע אתו לאירופה. שם פגשנו סוכנת נסיעות ששאלה האם אנחנו מתכננים לנסוע לישראל, אך לא תכננו זאת. היא שכנעה אותנו לבקר שם ובסוף ביקרנו. כשהגענו לירושלים הרגשתי כאילו אני בבית. כשחזרנו לאי, החברים החליטו לעזוב לקולומביה, ואנחנו החלטנו לעבור לארץ ישראל. עלינו לירושלים בתאריך 6 למרץ 1976. גרנו במעון קליטה, למדנו עברית, ובנינו את חיינו ומשפחתנו כאן: והנה אנחנו אחרי 43 שנים עם שני ילדים וחמישה נכדים.

העלייה לארץ הייתה הדבר הכי טוב שהחלטתי בחיים ואני אסירת תודה שהחיים הביא אותי לכאן.

הזוית האישית

לסלי: נהניתי מאוד לעבוד עם אליענה בתכנית. אני מאוד מקווה שיהיו הרבה חוויות משותפות ושיהיה לאליענה הרבה אושר וסיפוק בחיים.

אליענה: אני מאחלת לסבתא את כל הטוב בעולם ותמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה. היה לי נורא כיף ואני מקווה שנצבור עוד הרבה חוויות יחד!

חשיבה חיובית
לחפש את הטוב בכל דבר

בוב דילן
בוב דילן (באנגלית: Bob Dylan; שמו המקורי רוברט אלן צימרמן ב-24 במאי 1941) הוא זמר-יוצר אמריקאי-יהודי, הנחשב לאחד מגדולי הכותבים במוזיקה הפופולרית האמריקאית. הצלחתו הגדולה של דילן הייתה בשנות ה-60 של המאה ה-20. עם זאת, גם כיום ניכרת השפעתו הרבה של דילן על עולם המוזיקה הפופולרית ועל מוזיקאים רבים. (ויקיפדיה)

”perseverance furthers“

”העלייה לארץ הייתה הדבר הכי טוב שהחלטתי בחיים ואני אסירת תודה שהחיים הביא אותי לכאן“