סבתא רבתא רבקה רצתה להיות חקלאית

אני וסבתא בכפר יהושע
סבא יוסק'ה וסבתא רותי בצעירותם
על חלומה של סבתא רבתא לעסוק בחקלאות

מסע חייה של סבתא רבתא רבקה אפרת לבית שמחון

סבתא רבקה נולדה בנווה צדק, ביפו, לפני שנוסדה תל אביב. זה היה בזמנו, בתחילת המאה הקודמת, ישוב תוסס שחיו בו ביחד יהודים וערבים, עשירים ועניים.

סבתא רבתא רבקה נולדה בשנת 1908 למשפחה בת שש אחים ואחיות, רבקה הצעירה בינהם. משפחתה של סבתי היו דור רביעי בארץ.

סבתא מספרת: "עד כיתה ג' למדתי בנווה צדק. בשנות המלחמה הקשות גורשו יהודי נווה צדק ועברנו לבת אחותי ביבנאל. שם התחבבה עלי החקלאות. עם גמר המלחמה חזרנו ליפו. הרגשתי זרות והתגעגעתי מאוד לחקלאות, לכן חזרתי לבת אחותי לעבוד ברפת ולעבוד עם בעלי חיים אחרים. החלטתי בלבי שבהזדמנות הראשונה אלך ללמוד בבית ספר החקלאי בנהלל. הגשתי בקשה להתקבל ותקוותי הייתה ללכת להתיישבות.

בנהלל הכרתי את בעלי לעתיד שהגיע לארץ אחרי פוגרום באוברוץ שבאוקרינה, והיינו ממייסדי כפר יהושע.

אני וסבתי

הזוית האישית

סבתא רותי השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי נכדתה נועה. התכנית נערכה בבית הספר מרחבים בכפר יהושע, התשע"ט.

אוברוץ'
עיר באוקראינה, באמצע המאה ה-19 מנתה הקהילה היהודית בעיר 1,773 יהודים, ובסוף המאה אף הכפילה את עצמה והיוו כ-46.5 אחוזים מכלל תושבי העיר.

כפר הנוער ויצו נהלל
(לשעבר ביה"ס החקלאי נהלל) בית הספר הוקם בשנת 1923 בתור "בית ספר חקלאי לנערות" על ידי חנה מַיְזֶל שוחט, אגרונומית במקצועה, שהייתה ממייסדי המושב נהלל. רעיונה של מַיְזֶל היה להקים חוות-לימוד חקלאית לבנות. (ויקיפדיה)

”הרגשתי זרות והתגעגעתי מאוד לחקלאות וחזרתי לבת אחותי לעבוד ברפת ובעלי חיים אחרים“