מסע העלייה של סבא מיכאל שיבר

בתמונה רואים אותי ואת סבי בסדר פסח
סבי בילדותו מחזיק דגל קומוניזם בגאווה
מכפר קטן במדינה קומוניסטית למדינה צעירה ודמוקרטית

סבא שלי מיכאל שיבר נולד בשנת 1946 ברומניה בעיר וטרה דורנה בשם כמישו שיבר. הוא היה בן יחיד לאב מהנדס ואם עקרת בית. הוא נולד בכפר קטן בשם וטרה דורנה אשר ברומניה. באותה תקופה שלט השלטון הקומוניסטי והיה קושי רב לעלות לארץ.

תמונה 1

אביו נפטר בשנת 1962 והוא ואמו החליטו לעלות לארץ בעקבות חלק מבני משפחתם שעלו כבר לארץ. בדרך לא דרך קיבלו את האישורים הדרושים לעלות ארצה בשנת 1965. הוא עלה לארץ בשנת 1965.

העלייה לארץ הייתה כרוכה במסע ארוך, שהחל בנסיעה ברכבת לבוקרשט ומשם בטיסה לנאפולי שבאיטליה ושם חיכו לאנייה שבוע ימים שתיקח אותם לארץ.

כאשר הגיעו לארץ קיבלו דירת עולים בטירת הכרמל שם גם הכיר את סבתי, שקיבלה עם משפחתה דירה דומה בקומה מעל ויחד בנו את ביתם ומשפחתם בישראל.

סבא מיכאל שיבר בתכנית הקשר הרב דורי עם רותם ביטנר

קומוניזם, דמוקרטיה
קומוניזם היא שיטה כלכלית- חברתית בה כל מוצרי ההון נמצאים בבעלות משותפת.

ואטרה דוֹרְנֶיי
ואטרה דוֹרְנֶיי (רומנית: Vatra Dornei גרמנית ופולנית: Dorna Watra יידיש: דורנה או "דארנא"), עיר ואתר נופש וסקי בבוקובינה שבצפון רומניה, במחוז סוצ'אבה בעלת אוכלוסייה של 13,659 (2011) נפש. ואטרה דורניי הוכרזה כעיר בשנת 2000, והייתה לעיר החדשה והקטנה ביותר במחוז. העיר מפקחת על שלושה כפרים: ארגסטרו, רושו וטודירן. ויקיפדיה

”אביו נפטר בשנת 1962 והוא ואמו החליטו לעלות לארץ“