מניצחון השואה לשכלול המדינה, החברה והפרט

אני וסבא
סבא כשהיה תינוק
שרי ושרוליק מספרים

סבתא שרה מספרת: "עליתי ארצה מרומניה כשהייתי בת 3 שנים. אני לא זוכרת שום דבר מרומניה. כל הלימודים והחינוך שלי היו בארץ. בגן הגננת מצאה שאני מוכשרת בנגינה ושירה. אני שרה עד היום, לנגן לא למדתי לצערי, בגלל סיבות כספיות.

גדלתי בטירת הכרמל, עם ילדים מכל ארצות תבל: מרוקו, איראן ועוד. המשכתי בלימודיי, הוסמכתי להוראה, וגם קיבלתי פרס חינוך, לאחר 30 שנות עבודה פרשתי לפנסיה. היום אני עוזרת לילדים שמתקשים בלימודים.

אני נהנית מהנכדים המקסימים יחד עם אישי ישראל, ומאחלת לנו עוד שנים בריאות ומשמחות עם סבא ישראל.

סבא ישראל מספר: " נולדתי בסוף מלחמת העולם השנייה ובמהלך העלייה ארצה כמעט נפלתי לים – אבל הצלחתי לשרוד. בבית הספר הייתי תלמיד טוב וקפצתי כיתות ביסודי. בתיכון הצלחתי למצוא בעצמי את משפט פיתגורס. הוסמכתי להוראה בתיכון תוך כדי השגת תואר ראשון בספרות עברית ובמקראה, ולאחר מכן סיימתי תואר שני באנתרופולוגיה.

היום אני הוגה דעות ורעיונות, כותב שירה, רושם ומצייר ונהנה עם המשפחה שאתי, כולל גילעדי !

סבא וסבתא: מאוד נהנינו מתכנית הקשר הרב-דורי, למדנו הרבה דברים חדשים, נהנינו מכל מפגש.

הנכד גלעד: נהניתי מאוד ללמוד מהסבים והסבתות וללמד אותם מילים חדשות, ונהנינו בסיור המשותף לבית התפוצות.

הומור יהודי
הביטוי "הומור יהודי" משמש כיום בעיקר לגלגולו של ההומור היידי בעל הלעג העצמי והמרירות ולעיתים מתכתב עם ביטויים מן המסורת, הומור שעבר מיהודי אירופה המשכילים והמסורתיים כאחד, והשתמר במידה רבה בידי יוצרים ממוצא יהודי בקולנוע והתיאטרון של ארצות הברית, ובמידת מה גם בישראל. (ויקיפדיה)

”החיים בשואה היו קשים ומי ששרד - גיבור כמו סבא שלי“

”בתיכון סבא הצליח למצוא בעצמו את משפט פיתגורס“